Πρώτα έλεγχος...μετά στο άρθρο 99

Σε διασταύρωση των στοιχείων των φορολογούμενων που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζανιά.
Ο συγκεκριμένος έλεγχος, αφορά τους 1.500 μεγαλύτερους οφειλέτες όπως και τους οφειλέτες μεσαίας κατηγορίας, και διεξάγεται προκειμένου να εντοπιστούν εμβάσματα που έχουν αποστείλει στο εξωτερικό τα τελευταία δύο έτη, ακίνητα που έχουν αγοράσει στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και αν έχουν τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομιών, σε περίπτωση ευρημάτων από τη διασταύρωση, θα γίνει άμεση ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ζητηθεί η είσπραξη ή η λήψη εξασφαλιστικών μέτρων, για τους υπόχρεους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …