ΠΟΕ-ΟΤΑ «Απύθμενο θράσος της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών»

ΠΟΕ-ΟΤΑΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) διαπιστώνει το απύθμενο θράσος και το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης.
Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης μετά την απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για αποχή και απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών, 16 και 17 Ιουνίου 2012, δήλωσε ότι θα… βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα αυξήσει την εκλογική αποζημίωση μόνο για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία. Ποια είναι η αύξηση αυτή; Το υπέρογκο ποσό των 28,00 ευρώ. Από 97,00 ευρώ, η εκλογική αποζημίωση θα «εκτιναχθεί» στα 125,00 ευρώ μεικτά για τρεις ημέρες εργασίας.
Προφανώς ο κ. Μανιτάκης, συνεχίζοντας στο

δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του κ. Γιαννίτσης, διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε «πατρίκιους» και «πληβείους». Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται αυτοί που λαμβάνουν εκλογικό επίδομα έως και 1.700 ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι του Υπουργείου του, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι σημειωτέων, συμμετέχουν στο μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν επαιτούν. Απαιτούν σεβασμό και διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη. Ή όλοι οι εργαζόμενοι-απασχολούμενοι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα λάβουν την ίδια αποζημίωση ή όλοι πάλι θα εργασθούν «ΤΣΑΜΠΑ». Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα απέχουν μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 από κάθε εκλογική διαδικασία και θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2012, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Ομοσπονδία.
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Μηνύματα στο υπουργικό για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - …