Σε «πολιτική προδοσία» απέδωσε την ήττα της η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Σε «πολιτική προδοσία» απέδωσε την ήττα της η Σεγκολέν ΡουαγιάλΗ πρώην υποψήφια πρόεδρος Σεγκολέν Ρουαγιάλ ηττήθηκε από έναν «αντάρτη» Σοσιαλιστή τον Ολιβιέ Φαλονί στην πόλη Λα Ροσέλ κατά το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Ανακοινώνοντας η ίδια την ήττα της, δήλωσε ότι είναι θύμα «πολιτικής προδοσίας».

Η ήττα της αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε δημόσια την πρώην σύντροφό του.

Εν τω μεταξύ, ο κεντρώος ηγέτης Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος είχε έρθει τρίτος στις

προεδρικές εκλογές του 2007, ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές στην Πο καθώς εξασφάλισε μόνο το 30%.

Στο «στρατόπεδο» του Εθνικού Μετώπου, εξελέγη η 22χρονη ανιψιά της Μαρίν Λεπέν κερδίζοντας μια έδρα για το κόμμα της για πρώτη φορά από τα μέσα της δεκαετίας του '80.

Για την ίδια τη Μαρίν Λεπέν, τα προσωρινά αποτελέσματα είναι πολύ αμφίρροπα, ανέφερε η γαλλική τηλεόραση. Αντίπαλός της είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κεμέλ στην εργατική περιφέρεια Ενάν Μπομόν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …