Κρήτη: Απολύθηκε γιατί πήρε αναρρωτική - Ξεσηκωμός των συναδέλφων του!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο γνωστό κατάστημα εστίασης στα Μάλια πραγματοποιούν στις 19.00 το απόγευμα τα μέλη του συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων...καθώς οι ιδιοκτήτες του εν λόγω καταστήματος προχώρησαν στην απόλυση υπαλλήλου, επειδή πήρε αναρρωτική άδεια. Το ραντεβού στο Ηράκλειο είναι για τις 18.30 στον Άγιο Μηνά.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου που δημοσιεύει το prismanews.gr, αναφέρεται:
"Στην Ελλάδα της "βαριάς βιομηχανίας" του τουρισμού σε καιρό κρίσης κα

ι μνημονίου, κάποιες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, συστηματικά αυθαιρετούν.

Εκμεταλλεύονται την διάλυση , κατ' εντολή Τρόικα ,των εργασιακών σχέσεων, την δραματική αύξηση της ανεργίας , δηλαδή την αύξηση των απελπισμένων νέων που αναζητούν ένα μεροκάματο "όσα πάνε και όσα έρθουν ",να βγάλουμε την σεζόν και μετά βλέπουμε ...

Στην Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας της καλοπέρασης και της χαλάρωσης και στην Κρήτη τη "ναυαρχίδας" του τουρισμού ,οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν δούλοι και επαίτες. Από το παιχνίδι δεν λείπουν βέβαια οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον χώρο του επισιτισμού του καφέ και των μικρογευμάτων.

Καταγγέλλουμε ότι στο υποκατάστημα επιχειρήσης εστίασης στα Μάλια ,απολύθηκε υπάλληλος επειδή νοσηλεύτηκε για 2 μέρες, κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού, μιας και στην τουριστική Κρήτη δεν δικαιούσαι να αρρωστήσεις. Βεβαία η παρανόμια δεν τελειώνει εδώ, από τη μέρα της απόλυσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και όπως ανακαλύψαμε εκ των υστέρων δεν υπάρχει καν πρόσληψη κατατεθειμένη στην επιθεώρηση εργασίας, είτε στον ΟΑΕΔ.

Τώρα τρέχουν να μας παρουσιάσουν μια κατά παραγγελία σύμβαση πρόσληψης, μιας και είναι πολύ της μόδας, στην Κρήτη και όχι μόνο, η δοκιμαστική εργασία για 2-3 μήνες, όσο διαρκεί η σεζόν δηλαδή. Αυτή είναι η κατάσταση στο χώρο του επισιτισμού στην Κρήτη του τουρισμού, έτσι εννοούν κάποιοι την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με εργαζόμενους ομήρους ,χωρίς δικαιώματα να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας"
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βιβλίο προσφορών: Άνοιξε για το 30ετές ομόλογο

Το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει 2-2,5 δισ. ευρώ Άνοιξε σήμερα Τετάρτη το βιβλίο προσφορών …