Δεν υπάρχει διάψευση

Το γραφείο του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα διαψεύσει τα δημοσιεύματα του Ζώη Τσώλη, ούτε έχει δώσει απάντηση για την ανάρμοστη συμπεριφορά του υψηλόβαθμου στελέχους.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
" Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, μετά από παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κατήγγειλε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα κ. Μπομπ Τράα στις αποκαλύψεις του συναδέλφου Ζώη Τσώλη, παραβιάζοντας κατάφωρα την ελευθερία της έκφρασης του Τύπου.

Ο συνάδελφος τεκμηριωμένα αποκάλυψε στην

εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» τον αυξανόμενο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων σε ορισμένα υπουργεία τη διετία 2010-2011, κατά παράβαση των επιταγών του μνημονίου.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα δε δίστασε να προσκαλέσει τον συνάδελφο Ζώη Τσώλη και να τον απειλήσει ευθέως να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών από όπου αποκόμισε τα στοιχεία, που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Επιπλέον, προχώρησε ακόμα ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας απροκάλυπτα ότι θα σταματήσει την ενημέρωση προς την εφημερίδα, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν άλλες εφημερίδες, οι οποίες «μεταφέρουν με ακρίβεια» τα στοιχεία, που τους παρέχουν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανέρχεται στο θέμα επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, δεν έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα του συναδέλφου και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για την ανάρμοστη συμπεριφορά του υψηλόβαθμου στελέχους, που προσβάλει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα της ελληνικής κοινωνίας στην ενημέρωση".

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …