Τι σας περιμένει αν αργήσετε

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετων φορο-επιβαρύνσεων, αφού:
Δεν θα έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σε 10 μηνιαίες δόσεις, αφού η ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά μόνο τους φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους. Η ρύθμιση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την καταβολή των έξτρα φόρων έως και σε 10 μηνιαίες δόσεις, με το 70% των πρόσθετων φορο-επιβαρύνσεων να εξοφλείται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013 και το υπόλοιπο 30% στο τρίμηνο Μαρτίου ? Μαΐου 2013. Τα έσοδα που θα εισπραχθούν μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους θα «μετρήσουν» στον φετινό προϋπολογισμό.
Θα «χάσουν» το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη

νομοθεσία, οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους κι έτσι δεν θα μπορούν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ. Συνεπώς θα υποχρεωθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρο τουλάχιστον 500 ευρώ!

Θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση φόρου 1,5% για κάθε μήνα που καθυστερούν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση.
Πηγή: Εθνος
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Θεοδωρικάκος: Θεμιτό το κέδρος όχι η αισχροκέρδεια

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μίλησε για δύσκολη μάχη κατά …