Εισαγγελική έρευνα για ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Αγροτική Ασφαλιστική

Η Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη για τις καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις σε σχέση με τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια των υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε.
Στην εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με καταγγελίες σημειώθηκε ομαδική φυγή εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική (λόγω μειωμένων αποδοχών) κατά την

οποία οι εργαζόμενοι «πίεσαν» τη διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεων, προκειμένου οι υπάλληλοι να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.
Το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρία, ενώ φέρεται να μην παρακρατήθηκε φόρος, κάτι που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί και αναλυτικά που θα αξιοποιηθεί

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι …