ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ MEGA FOUR SECURITY

Εικόνα από την πρόσφατη κινητοποίηση των μελών του Πανελλαδικού Σωματείου έξω από το PRAKTIKER Πάτρας, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των συνδικαλιστων της MEGA FOUR SECURITY. Στο πλευρό τους ο συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος.
 
Δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών οι 3 απολυμένοι συνδικαλιστές της εταιρείας ασφαλείας με την επωνυμία MEGA FOUR SECURITY, οι οποίοι είχαν απολυθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο.
Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, στον οποίο προσέφυγαν με αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, με απόφασή του, έκανε δεκτό το αίτημα των 3 συνδικαλιστών και διέταξε την άμεση επαναφορά στα καθήκοντά τους. Μάταια ο νομικός σύμβουλος της MEGA FOUR SECURITY επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο για τις "αγαθές" προθέσεις της εταιρείας, να υπερασπιστεί δήθεν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982.
Η MEGA FOUR SECURITY προφασιζόμενη - δεξιά και αριστερά - ότι έχει "άδεια" από το Υπουργείο Εργασίας  ν' απολύει συνδικαλιστές (???), προχώρησε σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των 3 Πατρινών συνδικαλιστών του Πανελλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ασφαλείας, προφασιζόμενη απώλεια συμβάσεων φύλαξης. Όταν όμως κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει τις συμβάσεις, ώστε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί της, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να τις καταθέσει (επί του παρόντος), γεγονός που δημιούργησε μεγαλύτερες υποψίες γύρω από την βασιμότητα και την ειλικρίνεια των ισχυρισμών της. Τελικά το δικαστήριο πιθανολόγησε ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι παράνομες και διέταξε την προσωρινή επαναφορά των απολυμένων στα καθήκοντά τους, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ενεργά στο πλευρό των απολυμένων συνδικαλιστών  το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος προσέφερε την αλληλεγγύη και την πολυετή τεχνογνωσία του σε θέματα απολύσεων και δη συνδικαλιστών. Επίσης και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στήριξε τον αγώνα των μελών του Πανελλαδικού Σωματείου.
Να θυμίσουμε ότι για το θέμα αυτό είχαν εκδωθεί δελτία τύπου και ανακοινώσεις από τη ΓΣΕΕ, την ΟΜΥΠΑΕ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βουλευτής μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρου προώθησε επερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας. Σημειωτέον όμως ότι οι ενέργειες του κ. Βρούτση καθυστερούν σημαντικά, με αποτέλεσμα η απόφαση του Δικαστηρίου να καθιστά άκαιρες τις όποιες ενέργειες του Υπουργού ακολουθήσουν!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …