Αντιδρούν στην διαδικασία fast track πώλησης της ΕΒΖ οι εργαζόμενοι

Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και των παραγωγών προκαλεί η φημολογία για fast track διαδικασία στην πώληση του 82,33% των μετοχών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ). Μετά την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονο, από τον εκκαθαριστή της ATEbank, τα πράγματα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να «τρέξει» με πιο γρήγορους ρυθμούς ακολουθώντας ανάλογη fast track πορεία, όπως αυτή που υιοθετήθηκε για την πώληση της ΣΕΚΑΠ. Με απλά λόγια θα προσκληθούν ξανά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι, εντός κι εκτός συνόρων με συνοπτικές διαδικασίες.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω η Ομοσπονδία

Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.) σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όπως σε όλους είναι γνωστό μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς “το κακό κομμάτι” Bad Bank τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Σε αυτό το κακό κομμάτι πέραν των άλλων μη χρηματοπιστωτικών θυγατρικών εταιρειών συγκαταλέγεται και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Πριν από λίγες μέρες ο ειδικός εκκαθαριστής ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών κατέστη άγονος με την σημείωση βέβαια ότι πρωταρχικός σκοπός του παραμένει και κατά συνέπεια και της κυβέρνησης η πώληση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε.
Εμείς σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της βιομηχανίας (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.) έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η προσπάθεια ξεπουλήματος της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας της χώρας (της οποίας προίκα αποτελεί η εθνική ποσόστωση ζάχαρης) αποτελεί εθνικό έγκλημα.
Ιδιαίτερα τώρα που η βιομηχανία εισέρχεται σε τροχιά κερδοφορίας, που η διεθνής τιμή ζάχαρης είναι πολύ υψηλή και προοιωνίζεται ένα λαμπρό μέλλον, τώρα αποφασίζουν με διαδικασίες fast track να ξεπουλήσουν την εθνική αυτή βιομηχανία».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …