«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας Μινέρβα

«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας Μινέρβα

Οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας Μινέρβα, μίας από τις τελευταίες βιομηχανίες ιματισμού στη Θεσσαλονίκη, είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν εν μέσω απολύσεων, μειώσεων μισθών και εκ περιτροπής εργασίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση, όπως καταγγέλλουν, τους αγνοεί επιδεικτικά.

«Είναι αδιανόητο να μη στηρίζεται η εγχώρια βιομηχανία και τα ρούχα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας να ράβονται σε τρίτες χώρες», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στη Μινέρβα, που στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες, κατέβηκαν με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Αρχικά πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο, και στη συνέχεια μετέβησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, μεταφέροντας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου τα προβλήματά τους. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, μετά και τις πιέσεις των εργαζομένων.

«Είμαστε απελπισμένοι, δεν βλέπουμε κανένα φως. Αυτή τη στιγμή χάνουμε τη δουλειά μας εξαιτίας των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Μείωση μισθών, συντάξεων, χαράτσια και πρόσθετοι φόροι έχουν εξαντλήσει το εισόδημα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να 'καθαρίσει' η αγορά και εμείς πλέον να μην έχουμε αντικείμενο εργασίας. Το μέλλον μας είναι στα συσσίτια, εκεί μας οδηγούν», λέει στην «Αυγή» η αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Μινέρβα, Λίτσα Ταχταλίδου.
Παράλληλα, αναρωτιέται κατά πόσο είναι «ηθικό και δίκαιο να μένουμε άνεργοι τη στιγμή που τα ρούχα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας ράβονται σε τρίτες χώρες, στην Τουρκία και στην Κίνα; Ρούχα τα οποία τα πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι με τη φορολογία μας;».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Γιάννα Γαϊτάνη και Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Πηγή: Αυγή
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …