ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νομοθετική ρύθμιση που πέρασαν χθες στη Βουλή, τροποποίησαν τον Πτωχευτικό Κώδικα εις βάρος των εργαζομένων των υπό πτώχευση επιχειρήσεων, δίδοντας προνομιακή κατάταξη στο Δημόσιο έναντι των εργαζομένων.
Η νομοθετική ρύθμιση της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4141/2013, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπει αναβάθμιση της θέσης του Δημοσίου στη 2η σειρά του πίνακα κατάταξης της πτωχευτικής περιουσίας για τιςς ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από φόρους προστιθέμενης αξίας και προσαυξήσεις και ουσιαστικά καταργεί στην πράξη κάθε "προνόμιο εργατικής απαίτησης " από παροχή εξαρτημένης εργασίας.
Με την ρύθμιση αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι εργαζόμενοι μιας υπό πτώχευση επιχείρησης, δεν θα λαμβάνουν κανένα ποσό προς ικανοποίηση των απαιτήσεων από μισθούς, αφού δεν θα απομένει τίποτα μετά την πληρωμή των εξόδων του πλειστηριασμού και την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου.
Τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση αυτή ως "εγκληματική" και ζητούν την άμεση κατάργηση της, ενώ καταγγέλουν τράπεζες και δημόσιο για ανελαστική πολιτική και "τοκογλυφική" συμεριφορά, που οδηγεί τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο και χιλιάδες  εργαζόμενους στην ανεργία.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …