Νέα συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ

Νέα συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ

Νέα, τρίτη κατά σειρά, συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι το διεκδικητικό πλαίσιό της στη νέα διαπραγμάτευση με τους εργοδότες θα αποτελέσουν «η διασφάλιση του επιδόματος γάμου, ενός επιδόματος με ευρύτερη κοινωνική διάσταση και μιας σειράς θεσμικών αλλά βασικών δικαιωμάτων».

Η Συνομοσπονδία κάλεσε όλους τους εργοδοτικούς φορείς «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό και να

υπογράψουν την ΕΓΣΣΕ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οχυρωμένη πίσω από τους μνημονιακούς νόμους, προχωρά σε ευχολόγια για την αναγκαιότητα υπογραφής ΕΓΣΣΕ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ευχές της έχουν μόνον επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού η ίδια νομοθετεί τελικά για τους όρους αμοιβής και εργασίας».

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του επιδόματος γάμου, «ακόμα και εάν χρειαστεί να περιορισθεί για να σωθεί», τονίζοντας ότι η προάσπισή του «δεν έχει μόνο υλικό, αλλά και συμβολικό χαρακτήρα».
Οι επαφές για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης ξεκίνησαν στα τέλη Απριλίου, ενόψει της επικείμενης εκπνοής της τρίμηνης μετενέργειας της προηγούμενης Σύμβασης στις 15 Μαΐου. Η προηγούμενη ΕΓΣΣΕ έληξε στις 14 Φεβρουαρίου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου - Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές …