Επεσε ξύλο στη ΔΑΚΕ – Κατήχηση το βράδυ στη Συγγρού – Ξεκινά η «μάχη του ΕΚΑ»

Αναδημοσιευμένο από το NEZ.GR

Boxi
Μπουνιές και κλωτσιές έπαιξαν στην κυριολεξία το πρωί στη ΓΣΕΕ τα μέλη του προεδρείου της ΔΑΚΕ, όπως αναφέρουν συνδικαλιστικοί κύκλοι επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) δεν μυρίζει απλά «μπαρούτι»… Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν μέσα σε ένα «φλεγόμενο» περιβάλλον με εκρηκτικές εξελίξεις εντός των αμέσως επόμενων εικοσιτετραώρων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Nez», νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης είχε συγκαλέσει τα μέλη του προεδρείου για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της επικείμενης έναρξης των αρχαιρεσιών στο ΕΚΑ και το μεγάλο εμπόδιο το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η -προσκείμενη στη ΝΔ του κ. Αντώνη Σαμαρά- συνδικαλιστική παράταξη, μετά την πρόσφατη αποχώρηση βασικών στελεχών και την ίδρυση της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (ενός νέου σχήματος το οποίο συμμετέχει στις εκλογές και αναμένεται να «κόψει» ένα μικρό ή μεγάλος μέρος της εκλογικής δύναμης της ΔΑΚΕ μέσα στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας). Όμως, η σύσκεψη δεν εξελίχθηκε ομαλά…

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ Ν. Κιουτσούκης

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ Ν. Κιουτσούκης
Το κλίμα έγινε έκρυθμο όταν στην αίθουσα μπήκε ο προερχόμενος από το χώρο των «σεκιούριτι» κ. Βαγγέλης Πάλλης, μέχρι πρότινος συνεργάτης σε συνδικαλιστικό επίπεδο του κ. Κιουτσούκη. Λίγες ημέρες πριν, το συγκεκριμένο «γαλάζιο» στέλεχος, μέσω social media, είχε καταφερθεί κατά ενδεχόμενης απόφασης ένταξης στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ενός προσώπου το οποίο χαρακτήριζε εργοδότη (το συγκεκριμένο άτομο κατηγορείται ότι έχει επιχείρηση στον ίδιο κλάδο και, παράλληλα, έχει δημιουργήσει συνδικαλιστική Ενωση η οποία βρίσκεται απέναντι από την Ομοσπονδία από την οποία προέρχεται ο κ. Πάλλης). Τελικά, όμως, οι αιτιάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ ο οποίος φέρεται με απόφαση του να ενέταξε τον «εργοδότη», κατά τον κ. Πάλλη, στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.
Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή με την είσοδο του, ο κ. Πάλλης, όπως αναφέρουν άτομα τα οποία βρίσκονταν στο χώρο, να επιτεθεί με σκληρές εκφράσεις κατά του κ. Κιουτσούκη ο οποίος ανταπέδωσε. Δεν άργησε να περάσει αρκετή ώρα και οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια. Στον καυγά μπήκαν και άλλα μέλη του προεδρείου με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου και, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέμβαση ανδρών της αστυνομίας οι οποίοι προστατεύουν το κτίριο για να δοθεί ένα τέλος.
ndsyggrouΣυνέχεια στη Συγγρού
Όμως, το πρωινό γεγονός επιβεβαιώνει ότι η διάσπαση και η δημιουργία της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ απέναντι στη ΔΑΚΕ θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις οι οποίες θα πλήξουν καίρια μέχρι και τα «σπλάχνα» της Συγγρού. Η μετατροπή του προεδρείου της παράταξης σε πραγματικό ρινγκ είναι μόνο η συνέχεια και θα ακολουθήσουν άμεσα πολλά ακόμη επεισόδια......
Και οι εξελίξεις, όπως αποκαλύπτει το «Nez», τρέχουν… Η κρισιμότητα των εκλογών του ΕΚΑ σε αυτά τα επίπεδα προκύπτει και από το γεγονός ότι, περίπου από τις 6 το απόγευμα έως και αργά το βράδυ, στα γραφεία της Συγγρού, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν κληθεί από τον επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλισμού και τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ όσα στελέχη παραμένουν στην εν λόγω παράταξη και συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 60 άτομα δέχθηκαν πιέσεις για τα πρόσωπα τα οποία θα ψηφίσουν την Παρασκευή ή το Σάββατο στη -διάρκειας δύο ημερών- εκλογική διαδικασία, μέσα σε ένα κλίμα το οποίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα μόνο ιδανικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το «Nez» θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις διαδικασίες του ΕΚΑ δεδομένου ότι φαίνεται να αποτελούν την αρχή του τέλους ενός συστήματος που επικράτησε στη Γενική Συνομοσπονδία τα τελευταία 30 χρόνια. Και ποιος μπορεί να πει ότι γίνεται από την κρίση να μείνει κάτι όρθιο;
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …