Πορτογαλία: Γενική απεργία κατά λιτότητας στις 27/6

Πορτογαλία:Γενική απεργία στις 27 Ιουνίου-Αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης λιτότητας

Γενική απεργία κήρυξε την Παρασκευή το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Πορτογαλίας. Συμμετοχή εργαζομένων από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αίτημα η επαναδιαπραγμέτευση των μέτρων λιτότητας με την τρόικα.

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο (CGTP) της Πορτογαλίας κήρυξε γενική απεργία στις 27 Ιουνίου για να διαδηλώσει ενάντια στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις στο δημόσιο.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του σωματείου Armenio Carlos, στην απεργία θα λάβουν μέρος εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Το σωματείο απαιτεί από την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διάσωσης.
"Είναι μια απεργία για όλους, είναι μια απεργία για να προωθήσουμε την αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης και να καλέσουμε γενικές εκλογές" ανέφερε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το άλλο μεγάλο σωματείο της χώρας το UGT, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να συμμετάσχει και αυτό στην απεργία.
Σημειώνεται ότι το CGTP αντιπροσωπεύει περίπου 750.000 εργαζομένους και το UGT περίπου 500.000.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …