Ξεχείλισε η οργή για τους 120 νεκρούς εργαζομένους στην Κίνα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στο σφαγείο πουλερικών στην Κίνα, που τυλίχθηκε στις φλόγες τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 70. Η οργή ξεχειλίζει για μιαν από τις χειρότερες βιομηχανικές καταστροφές των τελευταίων ετών στην Κίνα, με τους συγγενείς των θυμάτων να συγκρούονται με την αστυνομία χθες.

Η καταστροφή ξεκίνησε από μια έκρηξη, η οποία κατά τα φαινόμενα προκλήθηκε από διαρροή αμμωνίας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Στη συνέχεια οι εγκαταστάσεις του σφαγείου τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ωστόσο, οι έξοδοι διαφυγής ήταν κλειδωμένες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Την ώρα εκείνη, περίπου 300 εργάτες δούλευαν στο σφαγείο. Πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους δηλητηριασμένοι από τις αναθυμιάσεις της

υγρής αμμωνίας. Οι διασώστες ανέσυραν 119 σορούς και μόλις δύο επιζήσαντες, ένας από τους οποίους υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

<a href='http://www1.sigmalive.com/openx/www/delivery/ck.php?n=a12fcc35&cb=1191395947' target='_blank'><img src='http://www1.sigmalive.com/openx/www/delivery/avw.php?zoneid=111&cb=1191395947&n=a12fcc35' border='0' alt='' /></a>

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του σφαγείου πουλερικών τέθηκε υπό κράτηση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της καταστροφής. Ένας επιζήσας είπε ότι τα φώτα έσβησαν μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά με αποτέλεσμα να επικρατήσει σκοτάδι στο σφαγείο και πανικός στους εργάτες που προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο για να σωθούν. «Υπήρχε μεγάλος συνωστισμός στο σφαγείο, πολλοί εργάτες έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον. Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι μπορούσα για να συρθώ», είπε.

Οι συγγενείς των εργατών που χάθηκαν στην πυρκαγιά πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας απαντήσεις για μιαν από τις χειρότερες βιομηχανικές καταστροφές των τελευταίων ετών στην Κίνα. Οι συγγενείς των θυμάτων συγκρούστηκαν με την αστυνομία, όταν επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Bόρεια Μακεδονία: Μεγάλο προβάδισμα της υποψήφιας του VMRO- DPMNE στις εκλογές

Ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν η 70χρονη Γκορντάνα …