ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ Η (ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ) ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ 221 ΨΗΦΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ, 5 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ 2 ΕΔΡΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Ιούνιος 2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Η παράταξή μας ενωμένη, μαχητική και δυνατή όσο ποτέ,ξεκινώντας από μηδενική βάση (λόγω της διάσπασης και του σφετερισμού του τίτλου της από την κα Στάβυ Σαλουφάκου), έδωσε δυναμικά τη μάχη για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, διεκδίκησε και κέρδισε την εμπιστοσύνη εκατοντάδων αντιπροσώπων και χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι του ΕΚΑ, εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά τη γνήσια και αυθεντική ΠΑΣΚΕ και επέλεξαν με σαφές ιδεολογικό πρόσημο την παράταξη των έργων, της δράσης, της υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας. Κατέταξαν την ΠΑΣΚΕ στη δεύτερη θέση του ΕΚΑ, δίδοντας της 221 ψήφους αντιπροσώπων, 5 έδρες στη Διοίκηση και δύο έδρες αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.
 
Ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν, με μηδενικό συνδικαλιστικό χρόνο μπροστά μας (από την ημέρα της αιφνίδιας και δόλιας διάσπασης και κλοπής δυνάμεων μας από

την κα Σαλουφάκου και την μικρή παρεούλα της), καταφέραμε να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας και ν' ανασυγκροτήσουμε τη διαλυμένη και παραμελημένη ΠΑΣΚΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Δεν πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα και δεν εφησυχάζουμε.Δεν μας επιτρέπουν άλλωστε κάτι τέτοιο, ούτε η εποχή, ούτε τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε την αταλάντευτη, αυτόνομη, πολιτικοποιημένη και ταξική μας δράση, πιστοί στις αρχές, στις αξίες και στους διαχρονικούς μας αγώνες.
Αποδεικνύουμε στην πράξη όσα λέμε και στέλνουμε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι η ΠΑΣΚΕ δεν τιμαροποιείται, δεν κληρονομείται, δεν μεταβιβάζεται, δεν αποτελεί «προίκα»κανενός!
Τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (η οποία προφανώς υποτιμήθηκε από αρκετούς) ότι οι προσβολές, οι κλοπές τίτλων, οι καιροσκοπικές διασπάσεις,οι λογοκλοπές, οι διαβολές και οι νοθείες έχουν «κοντά πόδια». Από το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου και έπειτα, αρκετοί αντελήφθησαν ότι εμείς ότι λέμε το εννοούμε!!!
Ταυτόχρονα όμως αποκαλύψαμε στην εργατική τάξη της Αθήνας και όλης της χώρας ότι το διασπαστικό ψηφοδέλτιο με την επωνυμία ΠΑΣΚΕΣ (Σαλουφάκου και συνναυτώ), δεν επρόκειτο περί παρατάξεως πραγματικής, αλλά για μια παράταξη «ΜΑΙΜΟΥ»,η επικεφαλής της οποίας ήταν σύνεδρος «εκ μεταφοράς», που με περίσσεια αλαζονεία θεωρούσε «προίκα» την ΠΑΣΚΕ και τους αντιπροσώπους της και διέδιδε δεξιά και αριστερά ότι θα κατακτήσουν την πρωτιά στις εκλογές του ΕΚΑ. Αλλά οι ΜΑΣΚΕΣ έπεσαν και αποδείχτηκε ότι η ΠΑΣΚΕΣ ήταν απλά ένα «εργαλείο» εξυπηρέτησης προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων με ολίγον «ιδεολογικό» πασπαλιζέ!
Αυτή η αλαζονική στάση και συμπεριφορά, αυτή η έπαρση, οδήγησε την ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), χωρίς καν να χρειαστεί ν’αυξήσει δυνάμεις σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο, στην πρώτη θέση (και ενδεχομένως στην προεδρία) του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας. Για αυτό το αποτέλεσμα ποιος θα απολογηθεί;
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Αφήνουμε πίσω μας τις εκλογές και τις αντιπαραθέσεις. Η επόμενη ημέρα για την εργατική τάξη και τα συνδικάτα είναι δύσκολη.
Το επόμενο διάστημα η παράταξή μας πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην εργατική τάξη και τους αντιπροσώπους που την τίμησαν.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ευρύτερων συμμαχιών με στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο από τις αδίστακτες μνημονιακές πολιτικές.
 
Θα επιδιώξουμε να βελτιώσουμε την παρουσία και τη δράση μας μέσα στις τάξεις του εργατικού κινήματος της Αθήνας,να συμβάλλουμε στην εδραίωση της δικής του αυτόνομης στρατηγικής, να εξειδικεύσουμε πολιτικές και να συμφωνήσουμε μορφές και μεθόδους παρέμβασης, οι οποίες θα στηρίζονται στη συμμετοχή των εργαζομένων.
 
Είμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και των εταιρειών «φιλέτων» και συνεχίζουμε την πορεία προάσπισης των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και την προάσπιση της Δημοκρατίας που τόσο βάναυσα πλήττεται από την σκληρή Μνημονιακή πολιτική.
Στεκόμαστε δυναμικά και αποφασιστικά στο πλευρό όλων των κλάδων των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την εργοδοτική τρομοκρατία και μια σειρά παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών.
Αυτή την ΠΑΣΚΕ εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι, αυτή την ΠΑΣΚΕ τίμησαν με την ψήφο τους οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι του ΕΚΑ.
 
Οι «Άλλοι», οι της ΠΑΣΚΕ-Σ, έλαβαν την απάντηση που έπρεπε από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εκπρόσωπούς τους. Είναι και η τελευταία φορά που μας απασχολούν! Το έργο τους στην ηγεσία του ΕΚΑ, κρίθηκε και «ανταμείφθηκε» αναλόγως! Η κατρακύλα τους στην πέμπτη (5η)θέση, απαντά με τον πλέον «αφοπλιστικό» τρόπο σε κάθε τους λεκτική επίθεση απέναντι στην παράταξή μας, η οποία ξεκινώντας από μηδενική βάση προ ολίγων ημερών κατετάχθη στη δεύτερη θέση του ΕΚΑ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ- ΕΚΑ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …