Συναινετική λύση θα επιδιωχθεί στη νέα συνάντηση - πιθανόν τη Δευτέρα - εργαζομένων της ΕΡΤ με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή για να εκπέμψει άμεσα ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε μεταβατική περίοδο, υπό την πίεση της απόφασης του ΣτΕ. Η χθεσινή συνάντηση πάντως δεν καρποφόρησε. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι επαφές για συναινετική λύση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης του σήματος.
Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να σχηματιστεί το πλαίσιο του νέου φορέα η κυβέρνηση εμμένει στην αρχική πρότασή της: να απασχοληθούν δηλαδή 2.000 εργαζόμενοι από την ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις (και με δυνατότητα ανανέωσης για όσο χρειαστεί) και αφού το σύνολο του προσωπικού αποζημιωθεί. Αυτό θα γίνει με ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπερκεραστεί το ανώτατο πλαφόν (15.000 ευρώ) που θέτει το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, ώστε να μην αδικηθεί κανένας εργαζόμενος της ΕΡΤ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα θα υπάρχει ειδικό κίνητρο για συνταξιοδότηση.
Εκείνοι που δεν θα συνεχίσουν στο προσωρινό ραδιοτηλεοπτικό σχήμα εντοπίζονται μεταξύ όσων είναι διπλοθεσίτες ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Αποσαφηνίζεται δε από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η συμμετοχή στον ενδιάμεσο φορέα δεν θα επηρεάσει τα δικαιώματα των εργαζομένων (επίδομα ανεργίας, διεκδίκηση άλλου δικαιώματος που θεωρείται ότι θίγεται από την κατάργηση της ΕΡΤ) και ότι στόχος είναι η μετάβαση στον νέο φορέα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για τους εργαζομένους της ΕΡΤ.
Στη μεταβατική περίοδο από τις κρατικές ραδιοσυχνότητες πρόθεση είναι να μεταδίδεται «ευπρεπές πρόγραμμα με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
πηγή: tvkosmos.gr/www.tanea.gr
Σχόλια