ΓΣΕΕ: Δικαστική δικαίωση της συνδικαλίστριας Κων/νας Κούνεβα

H δικαστική δικαίωση της συνδικαλίστριας κ.Κων. Κούνεβα αποτελεί δικαίωση για το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα που αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή διεκδικούν τα δικαιώματά τους από τους εργολάβους των εταιριών καθαριότητας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αναγνώρισε ως «εργατικό ατύχημα» την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της κ. Κούνεβα το βράδυ της 23.12.2008, ενώ επέστρεφε από την εργασία της. Η απόφαση πολύ σωστά έκρινε ότι το «βίαιο περιστατικό» σε βάρος της προήλθε λόγω της εργασίας της.
Η Γ.Σ.Ε.Ε παρενέβη αποφασιστικά στη δίκη ώστε να αναδειχτούν οι ευθύνες του εργοδότη για τα περιστατικά που προηγήθηκαν της επίθεσης. Να σημειωθεί ότι η εργοδότης είχε αγνοήσει και έγγραφο της Γ.Σ.Ε.Ε. για μετάθεση της εργαζόμενης σε εργασία κοντά στο σπίτι της σε ημερήσια βάρδια. Η άρνηση αυτή διευκόλυνε τους δράστες, στο να πραγματοποιήσουν τη στυγερή πράξη τους στη διάρκεια της νύχτας.

Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να διεκδικεί την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, όπως και αυτών στο χώρο των εργολαβικών επιχειρήσεων.
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …