Προθεσμία λίγων ημερών δίνει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ο Π. Καψής

Προθεσμία λίγων ημερών δίνει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ο Π. Καψής

Ουσιαστική κουβέντα, σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ έγινε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει μία ομάδα συνδικαλιστών και ενδεχομένως πολιτικών στελεχών, που είναι αποφασισμένη να μην φύγει από το κτίριο ΕΡΤ», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.
Να σημειώσουμε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις «άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε. και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια». Την πρόταση υπογράφει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος (και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης) με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παντελής Καψής τόνισε ότι «υπάρχει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα αποφασισμένη να μείνει (στο Ραδιομέγαρο) μέχρι το τέλος. Αυτό δεν θα γίνει», πρόσθεσε. Και προειδοποίησε: «Οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης, θα βρεθούν έξω και αυτό θα είναι αρνητικό».
Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ο Παντελής Καψής υποστήριξε ότι «για να αναδιοργανωθεί έπρεπε να αναδιοργανωθεί εκ του μηδενός», καθώς «υπήρχε κουλτούρα αναξιοκρατίας, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία», «ήταν πλέγμα παγιομένων δομών που εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια δημιουργικής δουλειάς» και γι' αυτό τώρα το νομοσχέδιο προβλέπει θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ.
«Η ΕΡΤ ήταν μία συλλογή ανεξάρτητων φέουδων. Εχω φωνάξει τον διευθυντή του αρχείου και διαβεβαιώνω ότι δεν κινδυνεύει. Η ΕΡΤ όμως έχει πέντε αρχεία, ενώ χρειάζεται ένα» είπε χαρακτηριστικά ο Παντελής Καψής..
Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός, στη χθεσινή (17/07) συνάντηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τους έδωσε προθεσμία λίγων ημερών για να αποκαταστηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο ραδιομέγαρο, να είναι εφικτή η εκπομπή σήματος από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και παράλληλα να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη 2.000 θέσεων εργαζομένων για το μεταβατικό φορέα.
Όπως δήλωσε ο κ. Καψής, αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι να είναι ελεύθερη η είσοδος στο ραδιομέγαρο, θα υπάρξει ένα «πρόχειρο δελτίο ειδήσεων» πριν το μεταβατικό στάδιο μέχρι την προκήρυξη των 2.000 θέσεων και εφόσον αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι, την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί σχετική τροπολογία για το πλαφόν των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα (18/07) γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …