Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Θα αποχωρήσουν περίπου 1.800 με 2.000 άτομα Τους όρους ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου που αφορά το 10% του προσωπικού που απασχολεί στην Ελλάδα, γνωστοποίησε πριν από λίγο η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στους εργαζομένους.
Σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, μέσω αυτής της διαδικασίας θα αποχωρήσουν από την τράπεζα και τις εν Ελλάδι θυγατρικές της περίπου 1.800 με 2.000 άτομα. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 25.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 18.000 στην Ελλάδα.
Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν έχει ανώτατο αριθμό αποδοχής αιτήσεων και προβλέπει πλήρη αποζημίωση, καθώς και ισχυρά κίνητρα. Το πρόγραμμα θα παραμείνει σε ισχύ από την Παρασκευή, 19 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα χωρίζει τους εργαζόμενους του ομίλου σε δύο «κατηγορίες»: Στους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας και στους εργαζόμενους της Τρ.Πειραιώς (συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι των υπόλοιπων τραπεζών).

Για τους εργαζόμενους της Τρ. Πειραιώς ισχύουν τα εξής:
Για όσους είναι έως 30 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 25% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Για ηλικίες 30-39 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 40% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Για ηλικίες: 40-49 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 60% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Για ηλικίες 50-53 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 100% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Για ηλικίες 54-56 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 80% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Για ηλικίες 57-60 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 70% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Για ηλικίες 61 και άνω: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 50% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Οι ηλικιακές κατηγορίες πρέπει να είναι συμπληρωμένες, με ημερομηνία αναφοράς 31/08/2013.
Ως έτη προϋπηρεσίας στην Τράπεζα/Θυγατρική Εταιρία ορίζονται τα έτη συνεχούς πραγματικής (ή και αναγνωρισμένης) παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Θυγατρική Εταιρία, μέχρι τις 31/08/2013 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αντιμισθία. Δε λαμβάνονται υπόψη για τους σκοπούς συμπλήρωσης προϋπηρεσίας άλλες μορφές παροχής υπηρεσιών όπως λ.χ. συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, σύμβαση παροχής ανεξάρτητων νομικών υπηρεσιών κλπ.
Όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα SABBATICAL της Τράπεζας Πειραιώς, δικαιούνται να συμμετάσχουν και στο παρόν ΠΑ, εφαρμοζόμενων των ακόλουθων όρων: α) τα έτη συμμετοχής στο πρόγραμμα SABBATICAL θεωρούνται ως πλήρη έτη προϋπηρεσίας για τους σκοπούς συμμετοχής στο παρόν ΠΑ, β) ως τελευταίος μισθός θα θεωρηθεί ο μεικτός που λάμβανε ο εργαζόμενος πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα SABBATICAL, όπως θα είχε διαμορφωθεί αν εργαζόταν στην Τράπεζα υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Για τους εργαζόμενους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας:
Έως 30 ετών: 5 μισθοί
30-39 ετών: 13 μισθοί
40-49 ετών: 16 μισθοί
50-53 ετών: 22 μισθοί
54-56 ετών: 21 μισθοί
57-60 ετών: 18 μισθοί
61 ετών και άνω: 14 μισθοί
Επίσης, προσφέρεται διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για δύο (2) έτη από την ημερομηνία της με κοινή συμφωνία λύσης της σύμβασης εργασίας, για κάθε εργαζόμενο που είναι ασφαλισμένος καθώς και τα ήδη ασφαλισμένα εξαρτώμενα μέλη του στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία με την οποία η τράπεζα / θυγατρική εταιρία διατηρεί σχετικό συμβόλαιο.
Επίσης προσφέρεται κίνητρο οικογένειας που ισούται με 2 μισθούς για κάθε ανήλικο παιδί. Ως ανήλικο παιδί ορίζεται κάθε τέκνο το οποίο κατά την 31.08.2013 δε θα έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το συγκεκριμένο κίνητρο αφορά τους εργαζόμενους όλου του ομίλου.
Τέλος, το ελάχιστο της αποζημίωσης ορίζεται σε 8.000 μικτά, ενώ το μέγιστο σε 170.000 ευρώ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να είναι έγγραφες και ανεπιφύλακτες, να απευθύνονται ηλεκτρονικά (programmaprosopikoy@piraeusbank.gg) και στη συνέχεια με εσωτερική αλληλογραφία στη διεύθυνση Αμερικής 4, 105 64 Αθήνα 1ος όροφος, (υπόψη Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, με την ένδειξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) και να υποβάλλονται από τον Δικαιούχο, από την Παρασκευή, 19/07/2013 έως και τη Δευτέρα 02/09/2013. Για τυχόν ερωτήσεις, οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου στα τηλέφωνα που αναγράφονται στον Πίνακα.
Καμιά αίτηση δε θα γίνει δεκτή μετά τη Δευτέρα 02/09/2013. Η υποβολή και ο χρόνος υποβολής της αίτησης θα αποδεικνύονται μόνο με την επιβεβαίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου μέσω e-mail, ρητά αποκλειόμενου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στο podcast «The Globalist»: Στόχος μου ήταν πάντα να κάνω την Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης …