Απολύσεις 2.500 εργαζομένων στην Catalunya Bank διέταξε η τρόικα

Το ένα τρίτο του προσωπικού της απολύει η εθνικοποιημένη ισπανική τράπεζα Catalunya Bank για να ικανοποιήσει τις βουλές των δανειστών. Την Τρίτη η διοίκηση της τράπεζας παρουσίασε σχέδιο αναδιάρθρωσης, που προβλέπει κατάργηση 2.453 θέσεων εργασίας και κλείσιμο 450 υποκαταστημάτων (από τα 1.200). 
Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων έκανε λόγο για «βάρβαρο σχέδιο, που δείχνει την έλλειψη βούλησης για διαπραγμάτευση». Από την πλευρά της, η διοίκηση της τράπεζας επιβεβαίωσε απλώς ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστές, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.Από το 2008 ως το 2011, στον τραπεζικό τομέα χάθηκαν 28.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών 20.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν την προσεχή πενταετία.        
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …