Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ

Άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε η Συνομοσπονδία χθες στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο IMPERIAL, ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, με αφορμή και την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Νωρίτερα είχαν παρελάσει από το βήμα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης και ο γνωστός συνδικαλιστής και παραιτηθέντας πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
Και οι δύο είχαν μιλήσει νωρίτερα για απεργία διαρκείας με αίτημα να πέσει η Κυβέρνηση, ενώ ο Νίκος Φωτόπουλος (κατά την προσφιλή  τακτική του) ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ.
Απαντώντας ο Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε  για τον άλλο δρόμο που προτείνει η "σοσιαλιστική" πολιτική (Φωτόπουλος) με τη "δεξιά" πολιτική (Κιουτσούκης), ενώ τόνισε ότι όσο ο ίδιος είναι πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, δεν θα επιτρέψει να γίνει η ΓΣΕΕ "ρεντίκολο" και "παραμάγαζο" κανενός κόμματος.
Τέλος απευθυνόμενος επικριτικά στο Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε αν μπορεί να απαντήσει για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα συνδικάτα ευθύνης του, δηλαδή η  ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΕΤΕ-ΔΕΗ και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, δίχως βεβαίως να λάβει καμία απολύτως απάντηση.
Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με την απάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ:

 

Σχόλιο του ERGASIANEWS: Η κοινή πρόταση του Ν. Κιουτσούκη και του Ν. Φωτόπουλου για απεργία διαρκείας με αίτημα να πέσει η Κυβέρνηση, φαίνεται ότι σχηματίζει πλειοψηφικό ρεύμα εντός της ΓΣΕΕ, αφού και η Αυτόνομη Παρέμβαση συνηγορεί προς τούτο. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΜΕ!
Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την επόμενη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όσα προτάθηκαν σήμερα θα κατατεθούν προς ψήφιση ή απλά αποτέλεσαν ένα επικοινωνιακό "πυροτέχνημα".
Σε κάθε περίπτωση, εάν και εφόσον η πρόταση είναι σοβαρή, θα πρέπει να απαντηθούν από τη ΔΑΚΕ (Κιουτσούκης), τους ΕΜΕΙΣ (Φωτόπουλος - ΠΑΣΚΕΣ) και  την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), τ' ακόλουθα ερωτήματα:
1. Ποιοι θα αναλάβουν τη διοργάνωση και ποιοι θα εγγυηθούν την επιτυχία μιας απεργίας διαρκείας (προφανώς οι ίδιοι);
2. Ποια η τύχη των συνδικάτων και των εργαζομένων  σε περίπτωση που η απεργία δεν στεφθεί με την αναμενόμενη επιτυχία και η Κυβέρνηση δεν "πέσει"; 
3. Ποια Κυβέρνηση αναλαμβάνει το τιμόνι της χώρας μετά την "πτώση" της παρούσας Κυβέρνησης; Μήπως εννοούν μια Κυβέρνηση που θα διοριστεί από τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ;
 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" αφού τόνισε ότι το κόμμα του «αποδοκιμάζει και καταδικάζει την αντιλαϊκή …