Διαρκή έκθεση στο εργοστάσιο ανοίγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ

Διαρκή έκθεση στο εργοστάσιο ανοίγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟTo μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου της ΕΒΟ και τις παραγωγικές του δυνατότητες θα μπορούν να δουν τα κόμματα, τα σωματεία και επιστημονικοί φορείς στην έκθεση που ανοίγουν οι εργαζόμενοι στο Αίγιο.

Με ψήφισμα η Γενική Συνέλευση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου καταγγέλλει την κυβέρνηση για το έγκλημα που συντελείται με το κλείσιμο της εταιρείας.

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Ντροπή σας
Ζητάτε συγνώμη γιατί είμαστε 8 μήνες απλήρωτοι και κινδυνεύουμε να μείνουμε οι μισοί στην “καλύτερη” περίπτωση. Μετατρέψατε την πλειοψηφία των Δ.Σ. των σωματείων Υμηττού και Ελευσίνας σε γραφείο Τύπου του Άμυνας και της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που καταστρέφει όλους τους εργαζόμενους και τη χώρα ολόκληρη.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν εκφράζετε ούτε την πλειοψηφία των εργαζόμενων Υμηττού και Ελευσίνας.

Τα ΕΑΣ δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) απαιτούν συγνώμη από την κυβέρνηση, γιατί για χρόνια παρήγαγαν και συνεχίζουν να παράγουν αξιόπιστα όπλα, οπλικά συστήματα, πυρομαχικά, κράνη αλεξίσφαιρα γιλέκα και κέρματα κι αυτό είναι το κέρδος που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα και την αναγκαιότητα της βιομηχανίας.
Στο εργοστάσιο του Αιγίου, που αυτή τη στιγμή συντελείται το έγκλημα κλεισίματος της εταιρείας, μεταξύ των άλλων συμβάσεων που έχει, παράγει όλμους και τακ που είναι δύο προϊόντα που μελετηθήκαν, αναπτύχθηκαν, πιστοποιήθηκαν και κατασκευάζονται από το ίδιο το εργοστάσιο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε την καταστροφή πριν είναι πολύ αργά.

Από τις 11/9/2013 ανοίγουμε μία διαρκή έκθεση στο χώρο του εργοστασίου και καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους επιστημονικούς φορείς, ΤΕΕ, Πανεπιστήμιο κλπ.

Τα σωματεία, τα κόμματα να έρθουν και να δουν το εργοστάσιο, το σύγχρονο μηχανολογικό του εξοπλισμό, τις παραγωγικές του δυνατότητες, τα προϊόντα που παράγει ολόκληρη η εταιρεία.

Απαιτούμε και δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο μιας ακόμη παραγωγικής βιομηχανία που είναι για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …