Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας

Πλούσιο το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι καθηγητές όχι πια με 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αλλά με 48ωρη τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 
Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους θα απεργήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο της νέας 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, ενώ και νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας και οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε να απεργήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Σήμερα, στις 11:00 οι εργαζόμενοι στους δήμους θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θυμίζουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, για τις 24 και 25 του μήνα.
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη διάρκεια της πορείας θα ενσωματωθούν στο μπλοκ και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), το ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) που πραγματοποιούν και αυτοί την ίδια ώρα ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των δικών τους κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρη απεργία "κατεβαίνουν" και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, καθώς με συντριπτική πλειοψηφία η έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, κλειστές θα παραμείνουν και οι εφορείες τις δύο αυτές ημέρες, λόγω της απεργίας των εφοριακών.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για το ενδεχόμενο μετατροπής της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.
Η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σήμερα το πρωί.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …