Eγκαινιάζεται η έκθεση των εργαζόμενων του Μουσείου της Ακρόπολης

Καθημερινά βλέπουν τον βράχο της Ακρόπολης, τη θέα του λεκανοπεδίου της Αττικής, έχουν πρόσβαση στα πλέον επιβλητικά μνημεία και έρχονται σε επαφή με πλήθος επισκεπτών. Ήρθε η ώρα, οι εργαζόμενοι του Μουσείου της Ακρόπολης να εκφραστούν καλλιτεχνικά!

Δημιουργίες των εργαζομένων στα έργα της Ακρόπολης που θυμίζουν ότι πίσω από τα μνημεία και την αναστήλωσή τους υπάρχουν οι άνθρωποι που αγαπούν, φροντίζουν και αγωνιούν καθημερινά γι’ αυτά είναι το αντικείμενο της νέας έκθεσης «25 Ακρο-πολίτες κατηφορίζουν» που εγκαινίαζεται σήμερα-Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου-στο Κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Εργάτες, εργατοτεχνίτες, μαρμαροτεχνίτες, γλύπτες, αρχιτέκτονες και πολλές άλλες ειδικότητες εργαζομένων που συνδιαλλέγονται καθημερινά με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τη θέα του λεκανοπεδίου της Αττικής και έχουν πρόσβαση στα πλέον επιβλητικά μνημεία συναντιούνται καλλιτεχνικά μέσα από τη πρωτότυπη έκθεση.

Τα έργα της έκθεσης χαρακτηρίζονται από πολυμορφία, πλουραλισμό ύφους και τεχνοτροπιών. Η ιδιαιτερότητα των καλλιτεχνικών μέσων και των υλικών σκιαγραφεί την ξεχωριστή καλλιτεχνική ταυτότητα κάθε δημιουργού.

Συμμετέχουν οι :Αλβέρτης Μιχάλης, Αρμπιλιάς Παναγιώτης, Αρφάνης Θεόδωρος, Βιδάλης Γιάννης, Βιδάλη Δέσποινα, Βουζιούρης Δημήτρης , Βουτσινά Μαριάννα, Γαβριήλ Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Πέτρος, Δημόπουλος Κώστας, Ζαχαρόπουλος Λάζαρος, Κοτσιφάκος Ιωάννης Πρόοδρομος, Κωβαίος Μιχάλης, Μανιδάκη Βασιλεία, Νιαούρης Παύλος, Νταής Κώστας, Ντάλλας Κώστας, Παπαδόπουλος Νίκος, Πιτσιρή Παναγιώτα, Σκαρής Ευάγγελος, Σωτηρόπουλος Άγγελος, Τσιριντουλάκης Κώστας, Τσιτσιμπάκος Βασίλης, Φρανσουά Ματιέ, Χριστοπούλου Χριστίνα.

Την έκθεση επιμελούνται η Νίκη Παπασπύρου κα ο Σπύρος Νάσαινας

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …