Εργαζόμενοι "Φωκά": "Πατέρα Άνθιμε, μη ξεχνάς τα παιδιά σου"

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του καταστήματος Fokas στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστούν τα κεκτημένα τους.
Με χαρτόνια που ανάρτησαν στην πρόσοψη του καταστήματος στέλνουν μηνύματα προς την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, στην οποία ανήκει το κτίριο αλλά και προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. "Πατέρα Άνθιμε, μη ξεχνάς τα παιδιά σου", "Θέλουμε την εκκλησία δίπλα μας και όχι απέναντι μας" είναι μερικά από τα μηνύματα των εργαζομένων , μετά την αδυναμία των δύο πλευρών να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση και να καταβληθεί μέρος των οφειλομένων από πλευράς εταιρίας.

Η εταιρία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή για τα οφειλόμενα ενοίκια, κάτι που ήταν μία από τις προϋποθέσεις για την εν νέου λειτουργία του καταστήματος.
Εν τω μεταξύ, ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Στη συνεδρίαση του, την Δευτέρα (07/10) εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δικαίωμα των εργαζομένων της εταιρίας «ΦΩΚΑΣ» στην εργασία.
Ως εκ τούτου, ζητεί από τις δύο εμπλεκόμενες μεριές να προβούν στις αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα απαιτηθούν προκειμένου να έλθουν σε μια συμφωνία που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων".
Πληροφορίες από thestival.gr
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …