Νέος γύρος κινητοποιήσεων από εργαζομένους ΣΕΚΑΠ

Σε στάση εργασίας από 1.30 μέχρι 2.30 προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι των δύο σωματείων στη ΣΕΚΑΠ.
Οι εργαζόμενοι καλούν όλα τα μέλη τους σε γενική συνέλευση για να τους ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις και να δουν πότε θα οριστεί η ημερομηνία σύγκλησης, από το υπουργείο Εργασίας, τριμερούς επιτροπής για την έναρξη συμφιλιωτικής διαδικασίας μήπως και η διοίκηση της εταιρείας αναθεωρήσει τα πλάνα για μείωση του εργασιακού.
«Η απόφασή μας είναι να μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και να υπερασπιστούμε τον καθένα ξεχωριστά και όλοι μαζί το σύνολο» τονίζει στο Agronews ο πρόεδρος του ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, κ. Κ. Γαβριηλίδης, σημειώνοντας πως αν μπει θέμα προειδοποιητικής απόλυσης, θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

 
Πιέσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων
Η ατμόσφαιρα, ωστόσο, είναι ήδη ηλεκτρισμένη με αφορμή την προσπάθεια της διοίκησης να εφαρμόσει ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες αποδέχθηκαν περί τα 10-12 άτομα. Οι συνδικαλιστές αντιδρούν και καταγγέλλουν ότι συνάδελφοί τους έχουν δεχθεί άμεσες ή έμμεσες απειλές για να υπογράψουν και πως, ήδη, έχει ενημερωθεί για την πρακτική αυτή, και ο επόπτης εργασίας στην αρμόδια τοπική υπηρεσία της Ξάνθης.
Ένα τέτοιο ενδεικτικό παράδειγμα, όπως λένε, αποτελεί η απόφαση της νέας ιδιοκτησίας να επαναφέρει, από το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, στα παλιά τους πόστα, περίπου 20 εργαζόμενους, οι οποίοι επί σειρά ετών δούλευαν στη ΣΕΚΑΠ, υπό τη μορφή δανεισμού, από τη θυγατρική Bio AE, με σκοπό να τους τιμωρήσει γιατί δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που τους προτάθηκαν.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …