Αυξήθηκαν οι Κύπριοι εργαζόμενοι στα Κυπριακά ξενοδοχεία

Λευκωσία: Οι Κύπριοι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις ξεπερνούν πλέον το 50% του δυναμικού της βιομηχανίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι τη νέα χρονιά είναι εφικτό να καλυφθεί ο στόχος και οι Κύπριοι να αποτελούν το 70% των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές και στις άλλες τουριστικές μονάδες.

Σχολιάζοντας και τα παράπονα συνδικαλιστών για το θέμα, κάλεσε όλους να αναζητήσουν στοιχεία από το Γραφείο Εργασίας για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πεπειραμένος Κύπριος ξενοδοχοϋπάλληλος άνεργος.

Πλέον στις τουριστικές μονάδες υπάρχει ανατροπή στην αναλογία Κυπρίων και κοινοτικών, όπως είπε  ο κ. Φιλιππίδης, αφού οι κοινοτικοί από το 70% που ήταν πέρσι φτάνουν τώρα το 46%, ενώ οι Κύπριοι από 30% που ήταν πέρσι φτάνουν τώρα το 54%.

Οι ξενοδόχοι δεν είναι ακόμη ικανοποιημένοι, είπε, και τα θεαματικά αυτά αποτελέσματα, όπως τα χαρακτήρισε, μπορούν ακόμη να βελτιωθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι για τους ανειδίκευτους μπορούν να γίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα προκειμένου να προετοιμαστούν για τη νέα τουριστική περίοδο.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …