Ανοίγουν 32.853 θέσεις στο Δημόσιο - Επιστρέφουν 3.900 εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα

Ανοίγουν 32.853 θέσεις στο Δημόσιο - Επιστρέφουν 3.900 εργαζόμενοι σε διαθεσιμότηταΕρχονται... προσλήψεις στο Δημόσιο καθώς το υπ. Εσωτερικών προχωρά σε επεξεργασία αιτημάτων από διάφορους φορείς προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους. Συνολικά έχουν ζητηθεί από υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς 32.853 προσλήψεις και το υπουργείο θα προσπαθήσει μέσω των αιτημάτων αυτών να επαναφέρει από τη διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους.
Οπως αναφέρει το Βήμα, με
βάση τα αιτήματα που είχαν σταλεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής στις αρμόδιες υπηρεσίες, θα εκδοθεί ως το τέλος Μαΐου πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία έχει το δικαίωμα συμμετοχής για επιλογή νέας θέσης (αντί της επαναφοράς στην παλιά τους θέση) η πλειονότητα των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου περί αποκατάστασης αδικιών της πρότερης μνημονιακής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί είναι: 2.600 του υπουργείου Εσωτερικών (κυρίως ΟΤΑ), 2.400 του υπουργείου Οικονομίας, 3.900 του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, 7.000 του υπουργείου Πολιτισμού, 126 του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, 400 του υπουργείου Δικαιοσύνης, 11 του υπουργείου Εξωτερικών, 1.400 του υπουργείου Οικονομικών, 1.100 του υπουργείου Εργασίας, 7.600 του υπουργείου Υγείας και 40 των Ανεξάρτητων Αρχών.
Οι περισσότεροι από τους 2.103 απολυμένους και τους 1.825 που ήταν σε διαθεσιμότητα θα μπορούν να δηλώσουν σε ποια θέση θα ήθελαν να τοποθετηθούν, μέσω της πρόσκλησης για πλήρωση θέσεων με εθελοντική κινητικότητα, ακόμη και αν έχουν καταθέσει ως τις 21 Μαΐου αίτηση επαναφοράς στην παλιά τους θέση.
Ο ακριβής αριθμός των θέσεων θα καθοριστεί σύντομα. Το ύψος της δαπάνης υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 22.832.000 ευρώ -θα χρειάζονταν 32.355.000 ευρώ για την αποκατάσταση των 3.900 εργαζομένων, αλλά ήδη καταβάλλονται 9.522.000 ευρώ για τη μισθοδοσία των 1.038 απολυμένων που επανήλθαν προσωρινά με δικαστικές αποφάσεις.
Η πρόσκληση θα καλεί τους ενδιαφερόμενους εντός προθεσμίας να καταθέσουν αιτήσεις σε θέσεις ανά κλάδο, κατηγορία, ειδικότητα, φορέα και, εφόσον απαιτούνται, πρόσθετα προσόντα. Με υπουργική απόφαση θα καθορισθεί η μοριοδότηση και η κατάταξη, κατά το πρότυπο των πινάκων του ΑΣΕΠ.
Πηγή: Βήμα
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …