Προγράμματα ενίσχυσης για ανέργους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, να προκηρυχτούν από το υπουργείο Οικονομίας, δύο διαγωνισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξης 1.633 άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλου προσωπικού από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Οι ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, αφορούν αποκλειστικά 1.633 πρώην εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι απολύθηκαν από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 έως τις 12 Ιουνίου του 2014.

Οι δύο προσκλήσεις προέκυψαν, έπειτα από συστηματική προσπάθεια της ΕΣΗΕΑ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Οι δύο φορείς συνέστησαν κοινή ομάδα έργου, η οποία προετοίμασε και απέστειλε πρόταση στην αρμόδια εθνική αρχή, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ).
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκαν την πρόταση και ενέκριναν τη χορήγηση βοήθειας ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις υποστήριξης απολυμένων του κλάδου στην Αττική.
Και τα δύο προγράμματα στοχεύουν στην παροχή υποστήριξης προς άνεργους δημοσιογράφους και τεχνικούς, καθώς και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό, υποστηρικτικό), μέσω της υλοποίησης διαφορετικών (ανάλογα με το προφίλ και τις προσωπικές ανάγκες) και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, όπως η παροχή, επαγγελματικής συμβουλευτικής, ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτιση, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και η επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ενώ, τέλος, προβλέπεται και η χορήγηση διαφόρων επιδομάτων συμμετοχής.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρυξέλλες: Κοινή ανακοίνωση εννέα υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ - Ποια μέτρα προτείνουν για τους αγρότες

Οι υπουργοί εξέφρασαν την ανάγκη για γρήγορες και διαρθρωτικές λύσεις για την ελάφρυνση του φόρτου …