Η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα

Μελέτη που έγινε σε πάνω από 21.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι ούτε το κάπνισμα, ούτε η κακή διατροφή ή κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την απόδοση στη δουλειά.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και το μη κερδοσκοπικό, ερευνητικό ινστιτούτο Rand Europe, η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα στους χώρους εργασίας.
Μελέτη που έγινε σε πάνω από 21.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι ούτε το κάπνισμα, ούτε η κακή διατροφή ή  κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την απόδοση στη δουλειά.
Αντίθετα η έλλειψη ύπνου ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας. Μάλιστα, τα άτομα που κοιμούνται από 6 ώρες και κάτω κάθε βράδυ είναι οι λιγότερο παραγωγικοί. Ενώ τα άτομα που κοιμούνται ένα πλήρες 8ωρο είναι πολύ παραγωγικοί στη δουλειά. Τόνισαν δε, πως η έλλειψη ύπνου ευθύνεται επίσης για την εμφάνιση διαβήτη αφού η ινσουλίνη δυσκολεύεται να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επιπροσθέτως, συμβάλουν τα οικονομικά προβλήματα, η καλή ψυχική υγεία αλλά και τα μυοσκελετικά προβλήματα στη μείωση της παραγωγικότητας. Ενώ, αντίθετα όσοι γυμνάζονται έχουν καλύτερη απόδοση.
Τέλος, οι ειδικοί επεσήμαναν ότι η πίεση στην εργασία, το άγχος και ο φόβος καθώς και η μη πληρωμή των δεδουλευμένων ήταν ανασταλτικοί παράγοντες παραγωγικότητας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …