ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΛΠΕ: Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία...σε ρόλο "Εκπρόσωπου Τύπου" της Διοίκησης των ΕΛΠΕ...;;;

Γιατί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων και των Υπηρεσιών αρκείται στην αναπαραγωγή των Δελτίων Τύπου και των Ανακοινώσεων της Διοίκησης των ΕΛΠΕ;
Έχουμε τέσσερις (4) νεκρούς και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή τη συλλυπητήρια επιστολή του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη και του γ.γ. Ενέργειας Απόστολου Αλεξόπουλου, στην οικογένεια του εργαζόμενου Κωνσταντίνου Μάγγουρα που έχασε σήμερα τη μάχη με το θάνατο μετά το τραγικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο, μας ενημερώνει (άκουσον άκουσον) ότι η Διοίκηση των ΕΛΠΕ κάλεσε σε απολογία  εννέα (9) στελέχη της επιχείρησης, μεσαία και ανώτερα, για το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015.
Μωρέ τι μας λέτε;
Και εσείς τι είσαστε;
Σας όρισε κανείς "Εκπροσώπους Τύπου" της Διοίκησης των ΕΛΠΕ;
Προσέξτε, δεν καλεί ο κύριος Λαφαζάνης και το Υπουργείο του σε απολογία τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ, αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου περιορίζει το θεσμικό της ρόλο...σε ρόλο "εκπροσώπου τύπου" των ΕΛΠΕ, αναπαράγοντας τις ανακοινώσεις της Διοίκησης... 
 
Διαβάστε παρακάτω και θαυμάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου:
 
Παναγιώτης Λαφαζάνης - Υπουργός Παραγωγικής
Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

"Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο γ.γ. Ενέργειας δηλώνουν συντετριμμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τέταρτου εργαζόμενου, του 31χρονου Κωνσταντίνου Μάγγουρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στα ΕΛΠΕ και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του. Δηλώνουν επίσης τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα, όπως άλλωστε διαβεβαιώνει ότι θα κάνει και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Αλεξόπουλος τονίζουν, ότι η σημερινή νέα τραγική εξέλιξη καθιστά ακόμη πιο επιτακτική και επείγουσα την ανάγκη να αποκαλυφθούν και να διαλευκανθούν πλήρως και σε βάθος τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ώστε να υπάρξει αμείλικτη παραδειγματική τιμωρία, χωρίς εξισορροπήσεις και συμβιβασμούς όσων έχουν άμεση ή έμμεση ευθύνη για την τραγωδία. Υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη άμεσης, ουσιαστικής ενίσχυσης και επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας στην επιχείρηση και κυρίως του αυστηρού ελέγχου της εφαρμογής τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού δυστυχήματος στο μέλλον.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου χαρακτηρίζει θετικό, ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία για το τραγικό δυστύχημα εννέα στελέχη της επιχείρησης, μεσαία και ανώτερα, «αλλά αυτό πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια παραδειγματισμού και ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς είναι αναγκαία η πλήρης και ουσιαστική τήρηση των εργασιακών σχέσεων και των ωραρίων στην εταιρεία, πράγμα που πέραν των άλλων, είναι απαραίτητο για ασφαλείς συνθήκες εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Και τα "συλλυπητήρια" της Κυβέρνησης συνεχίζονται....
 


Πάνος Σκουρλέτης - Υπουργός Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μάγγουρα εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει την επιδίωξή του «οι αιτίες του δυστυχήματος να εντοπιστούν με ακρίβεια και οι τυχόν ευθύνες να αποδοθούν χωρίς αμφιταλαντεύσεις». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτό «είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά και καθήκον προς τους νεκρούς».

Στο ίδιο "μότο" και το ΣΕΠΕ, ο Ειδικός Γραμματέας του οποίου μας ενημερώνει ότι για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε πλήρη συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Συγκεκριμένα, μας ενημερώνουν από το Υπουργείο και το ΣΕΠΕ ότι ο ειδικός γραμματέας κ. Καψάλης έχει πραγματοποιήσει τα εξής βήματα:
"- Εξασφάλισε τη διαρκή και συστηματική παρουσία Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας για τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου.
- Πραγματοποίησε επαφές τόσο με τα σωματεία εργαζομένων όσο και με τη διοίκηση της εταιρείας, για τους όρους εργασίας και τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας.
- Ενημέρωσε τους εργολάβους και υπεργολάβους που εμπλέκονται στις εργασίες για τα ζητήματα που οφείλουν να προσέχουν.
- Εκκίνησε ήδη προληπτική διαδικασία με ανάλογες επαφές στο διυλιστήριο Ελευσίνας, ενόψει παρόμοιων εργασιών συντήρησης που ξεκινούν σύντομα κι εκεί."


Σχόλιο της συντακτικής ομάδας του ERGASIANEWS: Αγαπητοί μου πολύ γρήγορα μπήκατε στο ρόλο του συνδιαχειριστή και του αυτόκλητου "εκπροσώπου τύπου" των εργοδοτικών συμφερόντων. Μην ανησυχείτε όμως...εδώ είμαστε εμείς να σας αποκαλύπτουμε όταν σιωπάτε και να σας επικροτούμε όταν κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συλλέγουμε και εμείς τα δικά μας στοιχεία...και πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ο ρόλος ενός εκάστου...το οφείλουμε στους νεκρούς εργάτες και στις οικογένειες τους!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ | ΣΚΑΪ

Δεν θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξης των «35» - Πέντε υποψηφίους θα ανακοινώσει ο Στέφανος …