Ένας στους τέσσερις χρήστες χάνει τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του

Ανεπανόρθωτες απώλειες μπορούν να υποστούν ακόμη και οι επιμελείς χρήστες, που φροντίζουν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους. Για του λόγου το αληθές, σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες (24%), που διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του σε φυσικά μέσα, καταλήγει να τα χάνει. Έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International έδειξε ότι ακόμη και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν εγγυάται ότι τα δεδομένα δεν θα χαθούν. Και αυτό γιατί ακόμη και τα φυσικά μέσα αποθήκευσης, όπως οι σκληροί δίσκοι και τα USB, που είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος για τη δημιουργία και τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας, μπορούν να χαθούν, να χαλάσουν ή να κλαπούν.
Ακόμη και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν εγγυάται ότι τα δεδομένα δεν θα χαθούν - Πιο ασφαλής λύση οι κρυπτογραφημένοι φάκελοι. Η έρευνα αποκάλυψε ότι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 92%, αποθήκευε τις εμπιστευτικές της πληροφορίες (για παράδειγμα ιδιωτική αλληλογραφία, φωτογραφίες, κωδικοί πρόσβασης, οικονομικά δεδομένα), στις συσκευές, λιγότερο από το ένα τρίτο είχε σκεφτεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση απώλειας των δεδομένων. Μάλιστα, το 29% των χρηστών δεν έλαβε τέτοιου είδους μέτρα ασφάλειας και το 11% δεν είχε καν την πρόθεση να το πράξει μελλοντικά.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα φυσικά μέσα αποθήκευσης, όπως οι σκληροί δίσκοι και τα USB, παραμένουν η πιο δημοφιλής μέθοδος για τη δημιουργία και τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας, με το 87% των ερωτηθέντων να τα χρησιμοποιεί, ενώ μόλις το 12% χρησιμοποιεί υπηρεσίες cloud.
Ωστόσο, ακόμη και εκείνοι που προτίμησαν φυσικά μέσα αποθήκευσης, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες (24%), υπέστησαν ανεπανόρθωτη απώλεια δεδομένων, επειδή η συσκευή αποθήκευσης είχε χαθεί, είχε χαλάσει ή είχε κλαπεί.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …