ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ  ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης καταδικάζουμε την κλήτευση, από την ασφάλεια Δυτικής Αθήνας, τριών συναδέλφων του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.-Δαφνί, μετά από καταγγελία του διοικητή του νοσοκομείου, πως παρεμποδίζεται στο έργο του από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
 
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Ψ.Ν.Α., μεταξύ των οποίων και οι συνάδελφοι της μονάδας απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να απομακρυνθεί η μνημονιακή διοίκηση του

νοσοκομείου. Μια διοίκηση αφοσιωμένη στην πολιτική βίαιου κλεισίματος των ψυχιατρείων βάσει του νεοφιλελεύθερου συμφώνου Άντορ-Λυκουρέντζου, μια διοίκηση που καθημερινά σχεδιάζει και υλοποιεί το μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο ως προς τη βασική επάρκεια σε προσωπικό και υλικά όσο και ως προς τις αντιλήψεις και πρακτικές αντιμετώπισης των ψυχικά πασχόντων (μηχανικές καθηλώσεις, κυριαρχία των ψυχοφαρμάκων κλπ.)

Αυτού του έργου η παρεμπόδιση είναι που στέλνει το προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.-Δαφνί στην ασφάλεια. Γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Ψ.Ν.Α., καλώντας την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να βγουν απ’ την παραλυτική γωνιά της «πανδιαπραγμάτευσης» και να ασκήσουν δημόσια διοίκηση: μια νέα διοίκηση, χωρίς κομματισμούς, που έμπρακτα θα νοιάζεται για τους ανθρώπους και θα φροντίζει για τη δημόσια υγεία, άρα θα ξηλώνει τα κέντρα εξουσίας του μνημονιακού καθεστώτος στον ευαίσθητο αυτόν τομέα.  
Ζητάμε:
- Την άμεση παύση της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των συναδέλφων στο Ψ.Ν.Α. και του συνδικαλιστικού τους οργάνου.
- Την άμεση παύση και αντικατάσταση των μνημονιακών ηγεσιών, στο Ψ.Ν.Α. και σε κάθε άλλον οργανισμό δημόσιας υγείας.
- Την άμεση εκκίνηση υλοποίησης μιας νέας, ριζοσπαστικής και χειραφετητικής πολιτικής για την ψυχική υγεία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας συνιστά η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων εν γένει.
Το Δ.Σ. του Σωματείου
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Θέση για τη «μάχη» των ευρωεκλογών παίρνει η κυβέρνηση – Η στρατηγική και τα ορόσημα

«Ξεχάστε λοιπόν το 41% της εμπιστοσύνης και της ευθύνης, το κοντέρ μηδενίζει ξανά» τόνισε ο …