ΗΠΑ: 280.000 νέες θέσεις εργασίας το Μάιο

Επιστροφή στη δυναμική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Μάιο, 280.000 εργαζόμενοι βρήκαν δουλειά, γεγονός που δηλώνει ότι η αμερικανική αγορά εργασίας αφήνει πίσω της «την καθίζηση» της χειμερινής περιόδου.
Συνολικά, τους δύο τελευταίους μήνες, μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με βάση τις τελευταίες επιδόσεις, η ανεργία στην χώρα έπεσε σε 5,5%.

Παράλληλα, το Μάιο, καταγράφεται άνοδος των αποδοχών 2,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καθώς αρκετές πολιτείες προχώρησαν σε αύξηση του κατώτατου μισθού και μεγάλες εταιρείες δίνουν αυξήσεις στους υπαλλήλους τους.
ADVERTISING
Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων αναμένεται να ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για το αν η αμερικανική κεντρική τράπεζα βρίσκεται πιο κοντά στην απόφαση για άνοδο των επιτοκίων.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η σχετική παρέμβαση του ΔΝΤ, την Πέμπτη, που παρότρυνε τη Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …