Καταγγελία για απόλυση εγκύου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) καταγγέλλει την εταιρεία CERAMETAL ότι απέλυσε εργαζόμενη, επειδή ήταν έγκυος. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν το γνώριζε και ότι θα προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψή της. Η Κωνσταντίνα Κρεμμύδα εργαζόταν στην εταιρεία ως υπάλληλος γραφείου από τις αρχές του τρέχοντος έτους.
Το τελευταίο διάστημα είχε αδιαθεσίες και ζαλάδες εξαιτίας της εγκυμοσύνης. Την Παρασκευή 29/5 έφυγε λίγο νωρίτερα από το γραφείο καθώς δεν αισθανόταν καλά. Την ίδια μέρα τής τηλεφώνησαν από την εταιρεία και τη ρώτησαν αν είναι έγκυος, γεγονός το οποίο δεν αρνήθηκε. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, όταν πήγε στη δουλειά, την περίμενε το χαρτί της απόλυσης, το οποίο αρνήθηκε να υπογράψει.

Το χρονικό
Τα γεγονότα περιγράφει ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΟΕΜ, Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής, Νίκος Τουτουντζάκης, όπου και κατήγγειλε το περιστατικό η εργαζόμενη. «Την επομένη, εκπρόσωποι του συνδικάτου πήγαμε στην εταιρεία και συναντηθήκαμε με τη διεύθυνση. Αρνούνταν να ανακαλέσει την απόλυση, ενώ δεν δίστασε να καλέσει και την Αστυνομία. Φυσικά ακολούθησε καταγγελία της εργαζόμενης στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα συνεδριάσει στις 7 Ιουλίου», δηλώνει ο Ν. Τουτουντζάκης.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου κάνει επίσης λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, για συχνές απολύσεις και για «μπλοκάκηδες» στην εν λόγω εταιρεία. «Είναι ανήθικο μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση να εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές». Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του συνδικάτου και αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να πιέσουν για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, διαφορετικά είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …