Σε προσλήψεις προχωρά η ΔΕΗ

Μια από τις πρώτες "προγραμματικές δηλώσεις" της νέας διοίκησης της ΔΕΗ αφορούσε στο θέμα της καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και του υφιστάμενου εξοπλισμού που διαθέτει η εταιρεία πρωτίστως στον τομέα της λιγνιτικής παραγωγής.

Όπως είχε πει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μ. Παναγιωτάκης, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο εξοπλισμός των ορυχείων που διαθέτει η ΔΕΗ και ο οποίος παραμένει σε αχρηστία καθώς δεν υπάρχουν ειδικευμένοι τεχνίτες που να μπορούν να χειριστούν τα μηχανήματα. Αποτέλεσμα η εταιρεία να αναγκάζεται να προσλαμβάνει υπεργολάβους, οι οποίοι διαθέτουν υποδεέστερο εξοπλισμό και εμφανίζουν "φτωχές" επιδόσεις εξορύσσοντας μέτριας ποιότητας λιγνίτη. Η αναποτελεσματικότητα στον τομέα των ορυχείων που πιστοποιήθηκε και από την πρόσφατη μελέτη της E&Y που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΡΑΕ, εκτιμάται ότι μεταφράζεται σε απώλειες έως και 6% στη συνολική παραγωγή της εταιρείας. 

Εάν αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη,  η ΔΕΗ αξιοποιούσε είτε με προσλήψεις ή με εσωτερικές μετακινήσεις όπου αυτό είναι εφικτό, ένα δυναμικό της τάξης των 200 ατόμων θα μπορούσε να αυξήσει την αποδοτικότητα των ορυχείων της και τη συνολική αποδοτικότητα της εταιρείας.
Φαίνεται λοιπόν ότι το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η εταιρεία προχωρά στην πρόσληψη συνολικά 269 ατόμων, εργάτες αλλά και επιστημονικό ειδικευμένο προσωπικό που θα απασχοληθεί στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη. Λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν για 5,5 μήνες οι 225 εργάτες και για 6 μήνες οι αρχαιολόγοι και συντηρητές αρχαιοτήτων και τέχνης (44 άτομα). Όλοι όσοι προσληφθούν θα απασχοληθούν σε σωστικές ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους εντός ορίων λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ ΑΕ στις Τοπικές Κοινότητες Μαυροπηγή και Ποντοκώμης των Δήμων Εορδαία, όπου και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την εταιρεία. 
Εκτός από τα ορυχεία της Κοζάνης, η εταιρεία αντιμετωπίζει θέματα και στο ορυχείο Κλειδί , το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω κατολισθήσεων που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί. Έτσι χωρίς το ορυχείο, παραμένει καθηλωμένη και η πιο σύγχρονη λιγνιτική της ΔΕΗ, η Μελίτη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η εν λόγω μονάδα εμφανίζει συντελεστή χρησιμοποίησης μόλις 19%... 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Μηνύματα στο υπουργικό για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - …