ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Πλήρη απασχόληση διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο Λεβεντέρη

Λεβεντερης
Δίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χθες και σήμερα, οι 29 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ στη  βιομηχανική περιοχή Βόλου,  διεκδικώντας πλήρη απασχόληση. Σημειώνεται ότι από τον Μάιο του 2012 η εταιρεία τους έχει επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία.  Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν  σε νέες κινητοποιήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα, μέχρι να πάρει πίσω η εργοδοσία το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.
Ο πρόεδρος του σωματείου Βενιζέλος Λούπας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πλέον έχουν οδηγηθεί από την συγκεκριμένη στάση της εργοδοσίας σε οξυμένο οικονομικό, ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Μάη του 2012 εργάζονται κατά την διάρκεια μίας χρονιάς, τρεις μήνες πλήρη απασχόληση και τους υπόλοιπου εννιά μήνες, μόνο δύο εβδομάδες κάθε μήνα, λαμβάνοντας μόνον το 50% του μισθού και κολλώντας μόνον 15 ένσημα το μήνα.

Επίσης ο αντιπρόεδρος του σωματείου Απόστολος Τάκος τόνισε ότι η εταιρεία στην αρχή έκλεισε το Συρματουργείο δήθεν για συντήρηση και από τότε δεν το ξανάνοιξε, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και ζημιές που συσσωρεύτηκαν στην επιχείρηση. Πρόσθεσε όμως ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται τον κατάπτυστο νόμο που υπάρχει, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην οικονομική εξαθλίωση. Εμείς ζητάμε κατέληξε να αλλάξει ο νόμος από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να υπάρξει για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόληση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ: «Βλέπει» ανάπτυξη 3,2% της παγκόσμιας οικονομίας φέτος

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ προβλέπει οριακή άνοδο 0,1% στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2025 - …