Ο απλός υπάλληλος, που αγόρασε το δικό του εξωτικό νησί με 18.000 λίρες! (φωτό)

o-aplos-upallilos-pou-agorase-ekswtiko-nisi-me-18000.w_l

Στα 51 αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Πούλησε τα πάντα στο ebay, και αποφάσισε να ζήσει κάπου εξωτικά. Τελικά βρέθηκε να έχει το δικό του νησί στην Καραϊβική.

Ο Ian Usher, 51 ετών, περιγράφει τη ζωή του, η οποία άλλαξε τροπή στα 51 του χρόνια.
«Ήταν η διάλυση του γάμου μου που με ανάγκασε να επαναξιολογήσω τη ζωή μου. Είχα μετακινηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Αυστραλία με τη σύζυγό μου, είχα μια δουλειά σε φαρμακείο και είχαμε το δικό μας σπίτι. Οταν χωρίσαμε, θέλησα να κόψω τους δεσμούς μου με το παρελθόν. Πούλησα τα πάντα, εκτός από λίγα ρούχα. Ημουν επιτέλους ελεύθερος – δεν είχα ούτε γραβάτες ούτε σπίτι. Το μόνο που είχα ήταν τα χρήματα από την πώλησή τους.

Ο πατέρας μου είχε πεθάνει στα 61, αφήνοντας στη μέση τα σχέδιά του για συνταξιοδότηση, γεγονός που μου χτύπησε ένα καμπανάκι. Αποφάσισα ότι ήθελα να εγκατασταθω σε ένα εξωτικό μέρος και ανακάλυψα τον Παναμά, μέσα από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Ήρθα σε επαφή με έναν κτηματομεσίτη και το τελευταίο μέρος που μου έδειξε ήταν ένα νησί - τμήμα του αρχιπελάγους της Μπόκας ντελ Τόρο στην Καραϊβική βορειοδυτικά του Παναμά. Ήταν μια ζούγκλα δύο στρεμμάτων περικυκλωμένη από θάλασσα.
Έκανα μια χαζή προσφορά και, αναπάντεχα, ο ιδιοκτήτης είπε: «Δώσε μου κανά-δυο χιλιάδες περισσότερα και είναι δικό σου». Πώς θα μπορούσα να αντισταθώ;
Με κάτι λιγότερο από 18.000 λίρες αγόρασα ένα τροπικό νησί.
Αν και δεν είχα δει καλά καλά τι αγόρασα, ήξερα ότι έμοιαζε με τον παράδεισο, αν και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να το κάνω να μοιάζει έτσι.
Όταν έφτασα, συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένας δρόμος και έπρεπε να ανοίγω δρόμο με το μαχαίρι για να φτάσω στο εσωτερικό του νησιού.
Με τη βοήθεια των ντόπιων, καθάρισα το οικόπεδο και έχτισα ένα σπίτι, με ηλιακούς συλλέκτες ρεύματος και αυτόνομο σύστημα νερού.

Τα πρώτα δύο χρόνια ήμουν ως επί το πλείστον μόνος στο νησί.

Υπήρχε μια πιτσαρία σε ένα κοντινό νησί, αν ήθελα να μιλήσω σε κάποιον.
Στη συνέχεια, σε μια επίσκεψη στο Λονδίνο, γνώρισα τη Βανέσα, η οποί είχε χωρίσει πρόσφατα και ήθελε να ξεκινήσει μια νέα ζωή.
Μοιράστηκε την αγάπη μου για την περιπέτεια και μου έκανε ερωτήσεις για το νησί. «Ελα να με επισκεφτείς» της είπα.
Ηρθε και μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, είχε παραιτηθεί από τη δουλειά της και πούλησε τα υπάρχοντά της.
Αρχικά νιώθαμε ότι είχαμε δημιουργήσει την τέλεια ζωή - ηλιόλουστες ημέρες, βόλτες με το σκάφος βλέποντας τα δελφίνια, κολύμπι με αναπνευστήρα σε καθαρά νερά μέσα από κοπάδια ψαριών. Τρώγαμε φρέσκα θαλασσινά, μπανάνες, ανανάδες, καρύδες και αυγά από τις κότες που περιπλανιόνταν ελεύθερα σε όλο το νησί.

Αλλά μετά από ένα χρόνο, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας σε μια αιώρα πίνοντας μαργαρίτες.
Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: «Τι ακολουθεί»; 

Τώρα βρισκόμαστε σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μας, εργαζόμενοι ως καθηγητές ξένων γλωσσών στην Κίνα και το νησί μας είναι προς πώληση (αν ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε πατήστε εδώ). 
Όλα όσα έχω πετύχει στη ζωή μου φαίνονται απίστευτα, αλλά κοιτάζοντας πίσω δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: «Λοιπόν, αυτό ήταν εύκολο».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το επεισόδιο που αφιέρωσε στον Ιαν ο γνωστός δημοσιογράφος Μπεν Φογκλ, πριν από λίγους μήνες.
thetoc.gr
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …