Μήνυση για απειλές κατά της ζωής της κατέθεσε η εγκυμονούσα κατά των εργοδοτών της

Η υπόθεση φαινόταν να είχε καταλήξει ομαλά, όμως οι εργοδότες αρνούνταν να υπογράψουν το συμφωνητικό που προέβλεπε όσα είχαν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές - Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η γυναίκα, οι εργοδότες δε δίστασαν ... να την απειλήσουν!
Μήνυση κατά των εργοδοτών της, για απειλές κατά της ζωής της κατέθεσε η 33χρονη γυναίκα που πριν λίγο καιρό είχε καταφύγει στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, καταγγέλλοντας την αντίδραση των εργοδοτών της όταν πληροφορήθηκαν την εγκυμοσύνη της.
Η υπόθεση φαινόταν να έχει καταλήξει ομαλά, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στα εξής:

να υπογράψουν έγγραφη συγγνώμη

να καταβάλλουν μισθούς 2 μηνών, κατά τους οποίους η συνάδελφος έμεινε απλήρωτη από το ΙΚΑ λόγω ανεπαρκών ενσήμων
να μπει ρήτρα προσαύξησης σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του μισθού
όταν επιστρέψει μετά τις άδειες εγκυμοσύνης να τροποποιηθεί η σύμβαση σε μισθωτού μηχανικού, να παραμείνει αορίστου χρόνου (αυτή τη φορά όχι με ΕΣΠΑ) και ο μισθός από 600 να γίνει 800 ευρώ καθαρά, όπως ήταν η αρχική συμφωνία βάσει της οποίας προσλήφθηκε.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών η εταιρεία για πάνω από δυο μήνες, με διάφορες προφάσεις και συνεχόμενες αναβολές, απέφευγε να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό. Όταν η εργαζόμενη, για πολλοστή φορά, επικοινώνησε με την εργοδοσία για την διευθέτηση του ζητήματος, της είπαν - σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Σωματείου - ότι τελικά δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν και την απείλησαν ότι αν προσφύγει στο ΙΚΑ: «να σκεφτεί καλά με ποιους τα βάζει, ότι μπορούν να της κάνουν κακό τόσο που δεν το βάζει ο νους της» και την «συμβούλεψαν» ότι όπως στρώνει κανείς κοιμάται και ότι αυτή «έστρωσε κακά και πολύ κακά θα κοιμηθεί».

Η γυναίκα κατέθεσε ήδη σχετική μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, για απειλές για τη ζωή της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …