Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Παστέρ

PASTEUR.docx2Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο ινστιτούτο Παστέρ, οι οποίοι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας την απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή κ.Μ.Μανουσάκη, στον οποίο καταλογίζουν απραξία, που έχει οδηγήσει σε υπολειτουργία του οργανισμού.
Με επιστολή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Κουρουμπλή και Μπαλτά, την οποία κοινοποίησαν και τον αντίστοιχο Γαλλικό Οργανισμό που εδρεύει στο Παρίσι, τόσο οι διοικητική υπάλληλοι, όσο και οι ερευνητές (για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο οργανισμό) επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που έχουν δημιουργηθεί, καθώς υποστηρίζουν ότι με ευθύνη του Γενικού Διευθυντή κ.Μανουσάκη, δεν πραγματοποιείται απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, τα οποία εισέρρευσαν στο Παστέρ με πρωτοβουλία των ίδιων των ερευνητών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο η συνεργασία του ιστιτούτου με το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να χάνονται και από εκεί σημαντικά κονδύλια. 
Τέλος επισημαίνουν την παντελή έλλειψη συνεργασίας του Διευθυντή με το προσωπικό, τόσο το επιστημονικό, όσο και το διοικητικό. Χρεώνουν, επίσης, τον Διευθυντή τους για διοικητική απραξία και δικαστικές διαμάχες που έχουν προκύψει με δική του υπαιτιότητα. Η μεγαλύτερη από αυτές αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού, που έγινε εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης.
Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται, επίσης, στην προσπάθεια για συγχώνευση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, καθώς υποστηρίζουν ότι ο τελευταίος είναι ένας φορέας που δεν έχει σχέση με το Παστέρ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …