ΚΑΒΑΛΑ: Στον δρόμο οι εργαζόμενοι του beach bar "Paralia" - Επιστολή αγωνίας προς Βαλαβάνη

Στον δρόμο οι εργαζόμενοι του beach bar "Paralia" - Επιστολή αγωνίας προς Βαλαβάνη
Ένα από τα πιο γνωστά  beach bars στην παραλία της Κεραμωτής, το "Paralia", κινδυνεύει με λουκέτο και οι άνω των 50 εργαζόμενοί του κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο -λαμβάνοντας ήδη το επίδομα ανεργίας- καθώς εδώ και μήνες εκκρεμεί μια υπόθεση διοικητικής αποβολής της επιχείρησης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Σε επιστολή που απέστειλαν, ωστόσο, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της διοικητικής αποβολής, ζητώντας να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους και να μπορέσουν και αυτοί να εργαστούν και να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το 2000 η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας απεφάνθη με χάραξή της ότι το οικόπεδο στο οποίο λειτουργεί το beach bar Paralia είναι κρατικό λόγω (εσφαλμένης) χάραξης του αιγιαλού. Το 2010 ορισμένοι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια λόγω του ότι είχαν αιτηθεί να βγουν στην σύνταξη την ώρα που η διοικητική αποβολή του επιχειρηματία από το εν λόγω οικόπεδο δεν είχε ακόμα εκτελεστεί, ωστόσο οι υπάλληλοι αυτοί αθωώθηκαν ισχυριζόμενοι ότι πλανήθηκαν από την εσφαλμένη χάραξη. Ωστόσο, από την στιγμή που πλέον η Κτηματική Υπηρεσία έχει μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη οι εκεί υπάλληλοί της καλούνται να εκτελέσουν την απόφαση αυτή και να επιβάλλουν στην επιχείρηση να φύγει από το οικόπεδο.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιούσε τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, όλοι εμείς οι πενήντα και πλέον εργαζόμενοι της Εταιρίας «Γκλαβάκης Χ. και Σια Ο.Ε.», η οποία εδρεύει στην Κεραμωτή του Νομού Καβάλας.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της παραπάνω Εταιρίας, είναι και η λειτουργία ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, γνωστό και ως “Beach Bar Paralia” το οποίο λειτουργεί από το Καλοκαίρι του 2006 στην Αμμόγλωσα της παραλίας της Κεραμωτής του Δήμου Νέστου.
Η εν λόγω εταιρία είχε μισθώσει νόμιμα το 2006, από τον τότε Δήμο Κεραμωτής (σημερινό Δήμο Νέστου), ένα Δημοτικό κτήριο στο οποίο στεγάζεται το συγκεκριμένο “Beach Bar Paralia”. Πολλοί από εμάς, είμαστε υπάλληλοι της εταιρίας από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε στηρίξει όλο τον οικογενειακό μας προγραμματισμό πάνω στη λειτουργία της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας.
Παρόλα αυτά, τον Μάρτιο του 2015, περίοδος κατά την οποία γίνονται οι συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης για προσλήψεις, ενημερωθήκαμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει διότι του έχει επιβληθεί Διοικητική Αποβολή από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Εκ των υστέρων, ζητήσαμε περισσότερες εξηγήσεις τόσο από την Διοίκηση της Εταιρίας όσο και από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέστου, οι οποίοι καταρχήν μας διαβεβαίωσαν ότι το επίδικο κτήριο είναι αδιαμφισβήτητα Δημοτικό και κακώς έχει προκύψει Διοικητική Αποβολή. 
Σε συνέχεια του Αγώνα μας για δικαίωση και εξεύρεση λύσης, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, πενήντα περίπου πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Νέστου, κύριο Τσομπανόπουλο, ο οποίος μας τόνισε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση αλλά ότι το θέμα έγκειται στην πολιτική βούληση του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κύριο Κλούρα, στον οποίο άλλωστε έχει αποστείλει επιστολή, με ημερομηνία 1 Απριλίου 2015, με την οποία ζητούνταν η ανάκληση του πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής.
Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε από την Δημοτική Αρχή είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας δεν προτίθεται να ανακαλέσει τον υπάρχον πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής, συνεχίζοντας αυτή την άδικη κατάσταση όπως δείχνουν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν, κάτι που μας αναγκάζει να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή ως μια υστάτη προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης.
Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας αλλά φαίνεται ότι το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι απλώς να ανανεώσουμε τις κάρτες ανεργίας μας και τελικά να συναντήσουμε την αδιαφορία των υπευθύνων, συνολικά.
Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τον γεγονός ότι κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν μια τέτοια κατάσταση και τελικά να μας εμπλέξουν σε μια διαδικασία όπου η γραφειοκρατία και οι νομικές ερμηνείες δίνουν τη θέση τους στον ρεαλισμό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξεύρεση εργασίας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε θεατές σε μια διαδικασία ανάθεσης ευθυνών από τη μια Δημόσια Υπηρεσία στην άλλη.
Για όλους τους παραπάνω λογούς, ζητούμε άμεσα την εξεύρεση πολιτικής λύσης ούτως ώστε οι πενήντα και πλέον εργαζόμενοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία μας είμαστε νέα παιδιά, να επιστρέψουμε στην εργασία.
Σε διαφορετική περίπτωση, όλοι εμείς, θα βρεθούμε για ακόμη μια φορά στον «βούρκο» της ανεργίας των νέων, από τον οποίο προσπαθούμε να ξεφύγουμε καθημερινά.
Δυστυχώς, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αφού βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου, σε μια καλοκαιρινή περίοδο που εδώ στο Δήμο Νέστου διαρκεί μόλις 2,5 μήνες.
Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι ο Αγώνας, ένας Αγώνας για αξιοπρέπεια και ζωή. 
Με εκτίμηση,
Οι Εργαζόμενοι του “Beach Bar Paralia”
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκε η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Αυξημένες κατά 6% οι πληρότητες το πρώτο τρίμηνο   Με μέση πληρότητα της τάξης …