ΠΑΤΡΑ: "Καλοπληρωτής" εργοδότης υποχρεώνεται να πληρώσει εργαζόμενη δευτερόλεπτα πριν τη δίκη για να γλυτώσει την "καμπάνα"...

Γνωστός "καλοπληρωτής" Πατρινός εργοδότης και μάλιστα από εκείνους που το παίζουν μάγκες και τσαμπουκάδες στο προσωπικό τους, υποχρεώθηκε χθες να πληρώσει τους οφειλόμενους μισθούς εργαζόμενης για να γλυτώσει την "καμπάνα" κυριολεκτικά μπροστά στην έδρα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών!
Πρόκειται γι' άλλη μια επιτυχία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας, καθώς η εργαζόμενη αποτελεί μέλος αυτού και απ' ότι φαίνεται η νέα διοίκηση δεν χαρίζεται σε κανέναν όταν πρόκειται για την υπεράσπιση συμφερόντων των εργαζομένων - μελών της.
Η συγκεκριμένη εργαζόμενη - μητέρα τριών ανήλικων τέκνων - είχε την ατυχία να εργάζεται το 2012 για έναν από τους γνωστούς μπαταχτσήδες εργοδότες της πόλης των Πατρών, ο οποίος της όφειλε πάνω από 2500 ευρώ σε μισθούς. Μάταια η εργαζόμενη προσπαθούσε να πείσει τον εργοδότη να της καταβάλει τα οφειλόμενα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που, εκείνος και η σύζυγός του, την ειρωνεύονταν και της ασκούσαν ψυχολογική πίεση να παραιτηθεί από τις απαιτήσεις της. Η εργαζόμενη σε πλήρη απόγνωση απευθύνθηκε στον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας για βοήθεια. Αμέσως υπήρξε προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία συγκάλεσε εργατική διαφορά. Όμως και πάλι ο "καλοπληρωτής" εργοδότης...έπαιζε τις καθυστερήσεις...! Το πήγαινε λοιπόν  από αναβολή σε αναβολή και από υπόσχεση σε υπόσχεση. Μάλιστα όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας δεσμεύθηκε για την καταβολή ποσών με δόσεις τις οποίες δεν τήρησε ποτέ. Τότε με παρέμβαση του Συλλόγου απαιτήθηκε η υποβολή μηνύσεως εκ μέρους της Επιθεώρησης Εργασίας και η αποστολή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα...για να "σφίξουν λιγάκι τα γάλατα".
Έτσι και έγινε. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πατρών και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του συγκεκριμένου εργοδότη. Η αρχική εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε στα τέλη του 2014 όπου ο εν λόγω "κύριος", διαμέσου του δικηγόρου του αιτήθηκε και πήρε αναβολή. Χθες όμως έφτασε η ώρα της κρίσης, αφού προηγουμένως, όλες τις προηγούμενες ημέρες, πήγαινε το "παραμύθι σύννεφο" και οι τηλεφωνικές κλήσεις "βροχή" για συναίνεση της εργαζόμενης σε μια ακόμα αναβολή, εργαζόμενη, εργοδότης και Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντάμωσαν στο ακροατήριο. Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, βλέποντας ο εργοδότης ότι δεν έχει άλλα περιθώρια "ελιγμών",  υποχρεώθηκε σε  πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων της εργαζόμενης.
To ERGASIANEWS επικοινώνησε με τον κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος μας δήλωσε ότι "Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις εκατοντάδες που χειρίζεται επιτυχώς ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνο μέσα από τη συλλογική δράση μπορούν να επιτύχουν το μεγαλύτερο βαθμό προστασίας των δικαιωμάτων τους. Καλώ τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της πόλης μας να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένειά μας, να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν κάθε μορφή εκμετάλλευσης στην οποία υπόκεινται στον εργασιακό τους χώρο". 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

Πώς σχολίασε τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Εγκαλώ …