Παράνομη η επιβολή αδειών στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις

«Παράνομη ενέργεια» θεωρεί το υπουργείο Εργασίας, ότι είναι η επιβολή από τις επιχειρήσεις αδειών στους εργαζόμενους, με ή χωρίς αποδοχές, όπως και η απεργία των επιχειρήσεων (lock out).
Ειδικότερα διευκρινίζονται τα εξής:
α) Για όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία.
β) Οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι υπηρεσίες ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχουν γίνει αποδέκτες πάρα πολλών καταγγελιών από τους εργαζόμενους για επιχειρήσεις που ακολουθούν τις παραπάνω πρακτικές, αποφεύγοντας έτσι να καταβάλλουν το ημερομίσθιο. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας «δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στην Χώρα».
Ειδικά για την μισθοδοσία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι «δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της. Υπ. Εργασίας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …