Το σωστό βιογραφικό, όλα τα "λεφτά" στον αγώνα μιας εργασίας!

Πώς θα συντάξετε ένα ελκυστικό βιογραφικό

Πέρα από τα προσωπικά στοιχεία το βιογραφικό θα πρέπει να τονίζει τα δυνατά σας σημεία. Όταν απαντάτε σε μια αγγελία για συγκεκριμένη θέση εργασίας εξηγήστε γιατί είστε ο καλύτερος υποψήφιος γι` αυτή υπογραμμίζοντας σχετικά επιτεύγματα και ικανότητες που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε τις αρμοδιότητες που σας ανατέθηκαν. Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρετε πώς μέσα από αυτή τη διαδικασία εξελίξατε την εργασία και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Αν κάνετε αλλαγή στην καριέρα σας εστιάστε σε ικανότητες που μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε στη νέα εργασία που σας προτείνεται.
Όταν συντάσσετε το βιογραφικό σας θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας ότι περιέχει σημαντικές πληροφορίες που περιγράφουν τις ικανότητες, την εκπαίδευση, την εμπειρία και την προσωπικότητά σας.

Επομένως είναι η ευκαιρία να κάνετε καλή εντύπωση σε ένα μελλοντικό εργοδότη ως υποψήφιος εργαζόμενος. Πριν στείλετε το βιογραφικό σας, ελέγξτε το ή ακόμα καλύτερα βάλτε κάποιον άλλο να το διαβάσει.
Να θυμάστε ότι το βιογραφικό σας δεν είναι το μοναδικό που θα διαβάσει ο υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού. Γι` αυτό βοηθήστε τους ώστε να σας βοηθήσουν. Το βιογραφικό πρέπει να εύκολο στην ανάγνωση και δαχτυλογραφημένο.
Είναι σημαντικό να μένετε στην ουσία, γι` αυτό η έκταση του βιογραφικού δε θα πρέπει να ξεπερνάει τις δυο με τρεις το πολύ σελίδες. Επικεντρωθείτε στα γεγονότα: αποφύγετε τις υπερβολές και τις ψευδείς πληροφορίες και φροντίστε το περιεχόμενο να είναι μεστό και συνοπτικό. Χρησιμοποιήστε τις κουκκίδες για να τονίσετε συγκεκριμένα προσόντα και την εμπειρία σας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …