ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ;;;



Ο Κώστας Κατεμής είναι εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ
Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου
Με μια αντιφατική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου φαίνεται να στρέφεται εναντίον της θέσης που το ίδιο και οι αντιπρόσωποί του υπερψήφισαν σε όλα τα συνέδρια της ΓΣΕΕ.
 
Στην ανακοίνωση, αφού χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη» και «κατάπτυστη» η απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ να προτείνει την ακύρωση του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι, «η δε προτροπή της στους εργαζόμενους, να ψηφίσουν σε αυτό αν εφ’ όσον γίνει ναι, είναι αθλιότητα και προδίδει την υποταγή της στα νεοφιλελεύθερα τρωκτικά και στους μονεταριστές της γερμανικής ευρωπαϊκής ένωσης».
 
Κύκλοι της Συνομοσπονδίας, με τους οποίους επικοινώνησε το ERGASIANEWS  δηλώνουν ότι "πέφτουν από τα σύννεφα με τη θέση την οποία διατύπωσε η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ, καθώς όπως ισχυρίζονται  ο Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός των Ελληνικών Συνδικάτων έχει αποφασιστεί μέσα από τα εργατικά συνέδρια της Συνομοσπονδίας, στα οποία παρευρέθηκαν και υπερψήφισαν σχετικά και οι αντιπρόσωποι του "καταγγέλλοντος" Εργατικού Κέντρου Κορίνθου".
 
Μάλιστα δηλώνουν ότι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου διαστρεβλώνει πλήρως τη θέση της ΓΣΕΕ και κάνει αναφορές σε φράσεις και λέξεις που δεν απηχούν στην επίσημη θέση της. Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε πολύ αξιόπιστη πηγή της Συνομοσπονδίας "Πραγματικά αδυνατώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό της ανακοίνωσης η οποία όχι μόνο δεν βασίζεται στις επίσημα διατυπωμένες θέσεις μας, αλλά αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας και της φτηνής προπαγάνδας. Η ΓΣΕΕ πότε δεν τάχθηκε υπέρ ή κατά του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, αλλά απαιτεί την ολική απόσυρσή του, ως διχαστικού και ψευδεπίγραφου, και επαναλαμβάνει την απόφαση των συνεδρίων της Συνομοσπονδίας για τον Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό μας. Η ΓΣΕΕ, τα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου, ήταν πάντα  η "εύκολη λύση" για να καλύψουν ορισμένοι την αδυναμία τους να υπερασπιστούν με σθένος και ευθύνη τα εργατικά δικαιώματα στις περιοχές τους. Το μπαλάκι εκτοξευόταν από τα πρωτοβάθμια σωματεία, στα εργατικά κέντρα και τα εργατικά κέντρα με τη σειρά τους το έριχναν στη ΓΣΕΕ. Συνεπώς όλοι οι από κάτω απαλλάσσονται των δικών τους ευθυνών (λες και οι ίδιοι δεν είναι η ΓΣΕΕ) και στο τέλος για όλα τα δεινά ευθύνεται η Συνομοσπονδία. "
Κλείνοντας η ίδια πηγή μας αναφέρει ότι "θέλω να πιστεύω ότι ο καλός συνάδελφος και πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Κατεμής, πιθανότατα δεν έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης της Συνομοσπονδίας ή έχει παρανοήσει το περιεχόμενό της."
 
 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …