Υπέρ του Grexit το 36% των Ελλήνων


http://www.radiogamma.gr/sites/radiogamma.gr/files/styles/main/public/field/image/xDKLiddeMTGHdOdvY4HA.jpg?itok=4_6PDOJo

Ικανοποιημένη από τα ευρήματα δημοσκόπησης του think tank «Bridging Europe» με το ερώτημα ναι ή όχι στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, την οποία και αναδημοσιεύει, εμφανίζεται η ιστοσελίδα Iskra.gr, η οποία απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω think tank που ιδρύθηκε το 2014 όσο και ο ιδρυτής του Δημήτρης Ραπίδης τάσσονται κατά του μνημονίου.
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.010 πολιτών, το 36% των Ελλήνων ζητεί το Grexit, ενώ μόνο 4 στους 10 πολίτες της χώρας τάσσονται υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος με τους αναποφάσιστους να ανέρχονται στο 23%.
Επίσης, το 60% δεν έχει πειστεί ότι το Grexit έχει αποφευχθεί, ενώ το 76% πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στο χείλος της χρεοκοπίας.

Στο σχόλιό του, ο ιστότοπος επιμένει στη γραμμή εξόδου από το ευρώ και σημειώνει ότι «αξίζει να παρατηρήσουμε τη δημοσκοπική εκτόξευση της εξόδου από το ευρώ και την εντυπωσιακή καθίζηση της παραμονής στο ευρώ πολύ κάτω από το 50%!!!».
Στο πλαίσιο αυτό, το Iskra παρατηρεί ότι από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζει ότι το 83% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του.
Επιμένοντας, δε, στη γραμμή της κριτικής κατά της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου επισημαίνει ότι το 73% στο σύνολο των ψηφοφόρων λέει ότι δεν θα βελτιώσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ενώ φροντίζει να κάνει ειδική αναφορά στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 82% όσον αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Ζαχάρω Ηλείας

Σεισμός τώρα στην Ηλεία μεγέθους 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοδυτικά της Ζαχάρως Ηλείας   Γεωδυναμικό …