Μετατίθονται για τέλη του μήνα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

sxoleia1-thumb-largeΜετά τις εκλογές σκοπεύει το κράτος να ενισχύσει με προσωπικό τα σχολεία, που ξεκίνησαν την λειτουργίας τους, σύμφωνα πάντα με τις διαβεβαιώσεις της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Φρόσως Δημάκου Κιάου.

Χθες έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και τη Δευτέρα θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ενώ προβλέπεται και τριήμερο ενστάσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπουργού, τη Δευτέρα – Τρίτη μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Φέτος καταγράφηκαν 6.000 τα κενά στα σχολεία της χώρας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έλαβε έγκριση για πρόσληψη 19.000 αναπληρωτών, 2.000 περισσότερων από πέρσι όπως τόνισε η κ. Κιάου.

«Τα κενά είναι κάθε χρόνο ένα γνωστό πρόβλημα, ευθύς εξαρχής γνωστό. Από τη στιγμή που έχουν σταματήσει προσλήψεις τα τελευταία χρόνια» σημείωσε η ίδια, που μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Κιάου ανέφερε ότι στο σύνολο των 14.000 σχολείων είναι ήδη τοποθετημένοι 135.000 εκπαιδευτικοί και έχουν γίνει 2.600 αποσπάσεις γι’ αυτό και τα σχολεία άνοιξαν χθες. Δεν έχουμε υστέρηση παρά τις εκλογές. Έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών και κατά απόλυτη προτεραιότητα θα γίνουν οι τοποθετήσεις στην Πρωτοβάθμια όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …