Μισθός σε εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας που υπέστησαν εργατικό ατύχημα

images

Η ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Δήμητρα Χαλκιά, με έγγραφό της, παρέχει διευκρινίσεις για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, από τον ΟΑΕΔ και τους Δήμους, μετά τις περιπτώσεις εργατικού ατυχήματος σε ωφελούμενους του προγράμματος, που στην πρώτη φάση ήταν 31.107 εργαζόμενοι.
Ειδικότερα, στο έγγραφο της τονίζεται ότι:
«Ο ωφελούμενος που διαθέτει τα κατάλληλα ιατρικά δικαιολογητικά δεν εκπίπτει του προγράμματος. Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από την θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων».
Όσον αφορά τώρα στο ωράριο εργασίας των ωφελούμενων του Προγράμματος, στο έγγραφο σημειώνεται ότι αυτό «θα ακολουθεί το ωράριο που έχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στους Δήμους με την ίδια ειδικότητα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Ποιοι θα έχουν από φέτος πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος - Σε ποιους δεν …