Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις των 19.101 θέσεων κοινωφελούς εργασίας

oaedΗ υποβολή των αιτήσεων των 19.100 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, ολοκληρώνεται σήμερα και διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον– μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

-μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι άνεργοι,

-άνεργοι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

-μακροχρόνια άνεργοι,

-άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους,

-άνεργοι άνω των 29 ετών και

-άνεργοι ΑμεΑ.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης είναι: το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων τηςπρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, την αναπηρία ( του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία, ο αριθμός ανήλικων τέκνων, ο αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ ( ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτήριων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού(www.oaed.gr).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Ποιοι θα έχουν από φέτος πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος - Σε ποιους δεν …